Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 31-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Diverse autos in brand

AMERSFOORT Bij verschillende branden zijn er op zondag 29 augustus, om 06.45 uur, meerdere autos in brand geraakt.

De politie kreeg de melding dat er op de Koeriersterweg meerdere autos in brand stonden. Bij het aanrijden werd een eerste brandende auto aangetroffen op de kruising met de Van t Eindstraat gevolgd door een tweede op de kruising met de Geallieerdenstraat. Hier ging het om een vrachtauto. Ook op de Graafdreef bleken er drie autos in de brand te staan.

Diverse buurtbewoners waren al begonnen met het blussen van de voertuigen.

Uiteindelijk heeft de brandweer alle voertuigen geblust en zijn de beschadigde autos afgevoerd door een bergingsbedrijf. Bij het onderzoek van de politie is vastgesteld dat er sprake is geweest van brandstichting. Op maandag 30 augustus heeft de politie in de middag een buurtonderzoek uitgevoerd.

De politie stelt een onderzoek in naar de autobranden en roept getuigen op, zich te melden bij de politie district Eemland zuid via tel.nr: 0900-8844 of anoniem via telnr: 0800-7000.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van een winkel aan de Puntenburgerlaan alarmeerde omstreeks 18.45 uur de politie omdat een onbekende man een groot aantal shampoflessen had weggenomen zonder deze af te rekenen. De verdachte was weggevlucht in de richting van de Gerrit van Stellingwerfstraat.

Na een zoektocht in de omgeving werd de verdachte op de Soesterweg ter hoogte van de begraafplaats aangetroffen. De 38-jarige verdachte uit Amersfoort had de tas met de gestolen waar inmiddels al weggegooid. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Op het Vreeland heeft de politie in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 augustus een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de parkeerplaats rijden. Door zijn rijgedrag schichtig - trok de bestuurder de aandacht van de agenten die poolshoogte gingen nemen. Na een eerste blaastest bleek dat der 33-jarige bestuurder uit Amersfoort te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 500 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd.