Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 31-08-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Geweldplegers aangehouden

UTRECHT-Op dinsdagochtend werden twee geweldplegers aangehouden. Omstreeks 05.00 uur liep een 21-jarige man uit Utrecht over het fietspad gelegen aan de Nobelstraat. Op het fietspad reden een 16-jarig meisje uit Utrecht en een 18-jarige man eveneens uit Utrecht. Nadat het duo de man waren gepasseerd keerden ze om en gaven de 21-jarige man een aantal stompen in zijn gezicht. De politie werd gewaarschuwd en kon het duo aanhouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Hennep

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen in een woning. Na binnengekomen informatie gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning gelegen aan de Amerhof. In de woning werden 305 planten aangetroffen en een volledig in werking zijnde hennepplantage. De eigenaar van de woning was op dat moment niet aanwezig.

Vervalste vergunning

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een valse parkeervergunning. Omstreeks 17.40 uur constateerde een parkeercontroleur dat een 23-jarige automobilist uit Utrecht een valse parkeerkaart achter zijn raam had zitten. De auto stond aan de Nieuwe Keizersgracht. De 23-jarige automobilist wilde wegrijden zonder de vergunning goed te laten zien. Hij werd tegengehouden en, na zich hevig verzet te hebben, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Slang

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werden wijkbewoners in de wijk Lunetten opgeschrikt door een slang die zich door de buurt voortbewoog. Zondag 28 augustus kreeg de politie de melding dat de slang in de Henegouwen was gesignaleerd. Buurtbewoners wisten niet of de slang giftig was en bekogelden hem met stenen. De slang, ongeveer 80 cm lang, raakte gewond en bleef liggen. Een dierenarts kwam erbij en heeft de slang overgedragen aan Amevedi. Onderzoek wees uit dat het hier om een jonge Chinese rattenslang ging. Deze slang is niet giftig. De eigenaar heeft zich nog niet gemeld.

Insluiper
UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden met een vals briefje van 100 euro. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een man een woning zou binnenklimmen gelegen aan de Rijnesteinhof. Ter plaatse troffen de agenten een man aan (gegevens onbekend) die vertelde dat het een woning van zijn vriend was. Hij werd toch aangehouden en in zijn kleding troffen agenten een valse briefje van 100 euro aan. De man is ingesloten voor verhoor.