Gemeente Voerendaal


31/8/2004 - De schoolvakantie en de controle op de leerplicht.

De schoolvakantie en de controle op de leerplicht.

Nu het nieuwe schooljaar weer is begonnen is het goed om u te attenderen op het feit dat uw kinderen niet buiten de vastgelegde vakantieperiode van school afwezig mogen zijn. Omdat de vakantieperioden per school verschillen moet u op de school van uw kind naar de juiste vakantieperioden vragen.

Zodra uw kind(eren) buiten deze periode ongeoorloofd afwezig zijn vanwege vakantie is de directeur van de school van uw kinderen verplicht leerplichtambtenaren van het bureau Voortijdig Schoolverlaten Parkstad Limburg te melden dat uw kind(eren) ongeoorloofd verzuimen van school. Tegen de ouders van dergelijke kinderen wordt een proces verbaal opgemaakt. Van een proces verbaal wordt altijd melding gemaakt bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Een verzoek om vakantieverlof buiten de schoolvakanties wordt in uitzonderlijke gevallen wel eens toegestaan. De eerste 2 weken van het nieuwe schooljaar is dit echter onmogelijk.
Een verzoek voor uitzonderlijk vakantieverlof moet minimaal twee maanden voorafgaand aan de vakantieperiode worden gedaan aan de directeur van de school.