Lekstroom, 10.15

Utrecht 31-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verkeersongeval

IJSSELSTEIN Op 30 augustus heeft een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist.

Omstreeks 08.50 uur werd de politie naar een woning op de Jan Bijhouwerstraat gestuurd. Een 72-jarige vrouw uit IJsselstein was even daarvoor aangereden door een auto op het Willem van Oranjeplein door nog onbekende oorzaak. De bestuurder was uitgestapt en had naar de toestand van de vrouw gevraagd. Hierop antwoordde zij dat het goed ging, waardoor de automobilist verder is gereden. Op het moment dat de vrouw thuis kwam bleek ze been- en schouderletsel te hebben en heeft de ambulance haar meegenomen voor nader onderzoek.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding om naar een winkel aan de Veldwade te gaan, omdat een 39-jarige man uit Vleuten een aantal producten probeerde te stelen. De man is meegenomen naar het politiebureau en kreeg een bekeuring van 220,-.

HOUTEN Op maandagavond kreeg de politie de melding van winkeldiefstal.

Omstreeks 20.20 uur had het winkelpersoneel aan de Spoorhaag enige moeite met twee winkeldiefjes. Een 16-jarige jongen uit Houten en een 14-jarige jongen uit Houten hadden een aantal producten niet afgerekend. Zij werden door de bedrijfsleider aangesproken toen ze naar buiten liepen. Hij had hen namelijk op de bewakingscameras producten zien stelen. Nadat zij daarop aangesproken werden, begonnen ze heftig te schelden. De politie heeft de jongens meegenomen naar het politiebureau. In overleg zullen zij overgedragen worden aan HALT.