Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 31 augustus 2004

* VOETGANGER OVERLEDEN NA BOTSING TRAM
ROTTERDAM - Maandagavond rond half tien vond op de Beijerlandselaan een aanrijding plaats tussen een overstekende voetganger en een tram. Als gevolg van de aanrijding overleed de 44-jarige voetganger, afkomstig uit Hendrik Ido Ambacht, tijdens het vervoer naar het ziekenhuis. De man die zijn auto had geparkeerd op de Beijerlandselaan stak de trambaan over om geld te gaan pinnen en zag daarbij de tram te laat. De Technische Ongevallen Dienst stelde een nader onderzoek in.


* DRIE VERDACHTEN RAMKRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag vond op de Schuttersweg een ramkraak plaats. Vier mannen reden met een Volkswagen Transporter, die naar later bleek te zijn gestolen, tegen een berging. Door een oplettende burger werd direct de politie gewaarschuwd, waarna de verdachten ervandoor gingen. Na een korte achtervolging werden in de omgeving een 19, 20 en 22-jarige Rotterdammer aangehouden. Naar de vierde verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld. De gebruikt Volkswagen werd op de Exercitiestraat aangetroffen en in beslag genomen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagmorgen omstreeks kwart voor twaalf, naar aanleiding van een brandmelding, een onderzoek in een bedrijfspand op de Driemanssteeweg in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 784 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half acht ontstond, om nog onduidelijk reden, brand in een woning aan de Molenlaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Twee vrouwelijke bewoners, 88 en 89 jaar, werden door omstanders geëvacueerd. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste het vuur. De woning liep aanzienlijke brandschade op. Beide vrouwen moesten de nacht elders doorbrengen. Als gevolg van de bluswerkzaamheden, werd de Molenlaan in beide richtingen voor al het verkeer tijdelijk afgesloten.