AutoRai

31-8-2004

Subaru Legacy trekauto van het jaar in Duitsland

Na een ware zegereeks in tal van landen, is Subaru nu in Duitsland weer een eervolle titel ten deel gevallen. De Subaru Legacy 2.0 Touring Wagon AWD is daar door het tijdschrift Camping, Cars & Caravans uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar

Aan de jaarlijkse verkiezing deden liefst 24 autos in vijf klassen mee, waaronder de BMW X3, Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail en Toyota RAV4. De combinatie van optimale grip dankzij Subarus verregaand geperfectioneerde All Wheel Drive-systeem (Symmetrical AWD), de krachtige tweeliter boxermotor en het hoge trekgewicht maakten de Legacy echter tot dé favoriet van de tien professionele testers. Tot de proeven die alle kandidaten moesten ondergaan behoorden onder meer het met aangekoppelde caravan tegen een steile helling wegrijden, tests met betrekking tot het comfort en de prestaties op diverse soorten wegdek, en tests ten aanzien van de stabiliteit bij verschillende snelheden. Een ideale auto voor elk soort aanhanger, zo concludeerden de testers van Camping, Cars & Caravans uiteindelijk over de Subaru Legacy 2.0 Touring Wagon AWD.

Zegereeks
Ook in 2004 worden weer opvallend veel titels aan Subaru toegekend. Zo werd onder andere de Forester AWD Trekauto van het Jaar in Engeland, behaalden de Legacy en Outback AWD de hoogste score ooit behaald in de ANCAP-veiligheidstest en werd de Legacy AWD klassewinnaar in de Nederlandse Trekauto van het Jaar-verkiezing. Eerder dit jaar, in april, werd de Subaru Legacy AWD in Duitsland ook al gekroond tot winnaar in de AutoBild Alles Allrad 2004-verkiezing. Daarmee liet de Subaru onder meer de Audi A4 en Audi A6 Quattro achter zich. De lezers van dit blad wisten de kwaliteiten van Subaru sowieso hoog in te schatten, getuige de topposities die ook de Forester AWD en Impreza AWD in hun klassen behaalden.