Ingezonden persbericht


SYSTIMAX voegt wireless connectiviteit toe aan productportfolio

Utrecht, 31 augustus 2004 - SYSTIMAX Solutions, wereldwijd marktleider op het gebied van gestructureerde bedrijfsbekabelingssystemen, introduceert SYSTIMAX AirSPEED, een Enterprise Wireless LAN-oplossing (WLAN). Met deze compleet nieuwe productlijn is SYSTIMAX Solutions 's werelds eerste leverancier van bekabelingsinfrastructuren die inspeelt op de vraag naar Wireless LAN-connectiviteit.

Frits Kuus, Sales Director van SYSTIMAX Solutions Nederland: "Als leverancier van end-to-end koper- en glasvezeloplossingen, bieden we onze klanten nu ook een draadloze infrastructuur. Naast de voordelen van het kiezen voor één enkele fabrikant, kunnen organisaties bij de installatie van hun LAN-infrastructuur tegelijkertijd een draadloos netwerk implementeren. Dat leidt tot lagere kosten voor onze klanten."

De introductie van de SYSTIMAX AirSPEED-oplossing is een logische stap in het streven naar een compleet assortiment aan netwerkconnectiviteit dat bestaat uit koper-, glasvezel- en draadloze verbindingen. Met de toevoeging van AirSPEED hanteert SYSTIMAX Solutions een uniforme aanpak in de installatie en certificering van de totale netwerkinfrastructuur, ongeacht het transmissiemedium.

"SYSTIMAX Solutions heeft wereldwijd een jarenlange reputatie opgebouwd op het gebied van productontwikkeling en heeft bewezen goed te kunnen inspelen op toekomstige vraag vanuit de markt van netwerkinfrastructuur. De SYSTIMAX AirSPEED-oplossing onderstreept onze focus op klantbehoeften", zegt Luc Adriaenssens, Vice-president Research and Technology van SYSTIMAX Solutions. "Met behulp van AirSPEED in combinatie met de complete SYSTIMAX bekabelingsoplossingen zijn onze klanten vandaag al voorbereid op de toekomst. Daarbij is het van belang dat de aanleg van draadloze apparatuur zoals Wireless Access Points altijd een bepaalde mate van bekabelingsinfrastructuur en planning vereist."

De SYSTIMAX AirSPEED Solution combineert geavanceerde Access Points (AP's) met signaalversterkende antennes (SEA's) en modulair opgebouwde Power-over-Ethernet-apparatuur (PoE).

De AP542 en AP541 access points bieden uitgebreide mogelijkheden op basis van de 802.11-standaard. Hiermee kunnen organisaties eenvoudig mobiliteit aan hun netwerk toevoegen. De AP542 is een dual band, tri-mode apparaat dat gelijktijdig 802.11a-, 802.11- en 802.11g-clients ondersteunt. Beide access points bieden de meest geavanceerde draadloze technologie die momenteel op de markt beschikbaar is en ondersteunen alle beveiligingsprotocollen. Dit maakt een eenvoudige upgrade naar de onlangs geratificeerde 802.11i-standaard mogelijk.

De SYSTIMAX AirSPEED Signal Enhancing Antennas zijn ontworpen om overal en altijd een helder RF-signaal door te geven. Hiermee wordt de Wireless LAN dekking verbeterd in gebieden waar signalen kunnen worden geblokkeerd.

De midspan Power-Over-Ethernet (PoE)-injectors verzorgen de stroomvoorziening naar de access points, via de bestaande Ethernetverbinding. Deze technologie is gebaseerd op de 802.3af-standaard en vormt een voordelig alternatief voor losse voedingskabels naar het access point. Dit scheelt aanzienlijk in de installatiekosten want de PoE-oplossing maakt een verdere stroomvoorzieningsinstallatie overbodig.

###

Over SYSTIMAX Solutions
SYSTIMAX Solutions, onderdeel van CommScope, biedt geïntegreerde, end-to-end-connectiviteitsoplossingen voor spraak-, data-, video- en gebouwbeheersystemen binnen bedrijfsnetwerken. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in gestructureerde bekabelingssystemen met een productportfolio dat bestaat uit hoogwaardige koper- en glasvezeloplossingen.

SYSTIMAX Solutions levert zijn producten via een netwerk van erkende BusinessPartners. Het productportfolio omvat de op koper gebaseerde GigaSPEED XL-oplossing, de glasvezel LazrSPEED- en TeraSPEED-oplossingen en het intelligente iPatch-systeem. Dagelijks installeren BusinessPartners gemiddeld 1.600 kilometer SYSTIMAX-bekabeling in 140 verschillende landen.

Ingezonden persbericht