Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 31-08-2004

Racefietsers gewond
HOLLANDSCHEVELD - Maandagavond reden een 53-jarige man en zijn 23-jarige dochter, beiden uit Hoogeveen, op hun racefiets over het fietspad van het Zuideropgaande in de richting van Hollandscheveld. Zij passeerden twee naast elkaar rijdende fietsers die reageerden op het bellen van de racefietsers en naar rechts gingen. Ongeveer 10 meter daarvoor reed nog een stel fietsers, een man en een vrouw. Zij reden naast elkaar en volgens de vader racefietser ging de voor hem rijdende man eerst wel naar rechts en kwam toen weer naar links. Hierdoor botste de vader-racefietser tegen deze man en kwam te vallen waarbij hij zijn sleutelbeen brak. De dochter racefietser kwam eveneens ten val en brak haar handwortelbeentje. Direct na de val ging de ingehaalde man nogal te keer tegen de racers en hij weigerde zijn naam op te geven waarna hij en de vrouw wegreden. De politie is op zoek naar hen en wil graag getuigen van het ongeval. Vermoedelijk heeft het eerder ingehaalde koppel de toedracht gezien. Vader en dochter werden op de dokterspost behandeld.

Agenten controleren recidivist
EMMEN - Maandagmorgen in alle vroegte controleerden agenten een 26-jarige automobilist uit Erica toen deze over de Wilhelminastraat reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,8. Omdat hij twee keer eerder was betrapt bij het rijden onder invloed werd nu zijn rijbewijs ingevorderd.

EMMEN - Maandagmiddag miste een man uit Bergen op Zoom zijn GSM die hij bij het verkleden in het zwembad even naast zich neergelegd had. Onderzoek wees uit dat een 9- en een 12 jarig meisje, respectievelijk uit Emmen en Coevorden, de GSM ontvreemd hadden. Van beiden werd het zwemabonnement ingenomen omdat zij niet meer welkom zijn in het Aquarenabad.

Tasjesroof
ASSEN - Maandagmiddag liep een 39-jarige vrouw uit Assen door het steegje Burgemeester de Dreuplein/Kanaal. Zij werd daar van achteren aangereden en tegelijkertijd werd haar schoudertas weggerukt alsmede een plastic tas met pas gekochte kleding. De fietser, die een capuchon droeg en in het zwart gekleed was, fietste vervolgens snel weg. De vrouw had behalve persoonlijke spullen ook nog een geldbedrag van enige honderden euro's in de tas zitten.

Brand op tribune
HOOGEVEEN - Maandagmiddag raakte enige stoeltjes op de tribune van de vv Hoogeveen in brand. De snel aanwezige brandweer kon uitbreiding van het vuur voorkomen. Kort voor en na de brand werden drie jongens van omstreeks 15/16 jaar ter plaatse gezien. De politie wil graag met hen spreken. Een 56-jarige man uit Hoogeveen deed namens de vereniging aangifte, schadebedrag nog niet bekend.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur.
Tel. 0592 - 36 12 94, GSM 06 - 53 23 80 59