1e persbericht van dinsdag 31 augustus 2004

Eindhoven 31-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden

In een woning aan de Lassusstraat is maandag rond 10.45 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het inbreken in een geparkeerde bestelbus aan de Sweelinckstraat. Deze inbraak vond afgelopen weekend plaats. Een achterruit werd ingegooid en uit de auto werd gereedschap weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken man bestuurt gestolen auto

Op de Sint Petrus Canisiuslaan zijn maandag rond 2.55 uur een 33-jarige Eindhovenaar en een 32-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De politie controleerde het duo dat in een auto over de Sint Petrus Canisiuslaan reed. De auto bleek eerder die nacht gestolen te zijn vanaf de Lochemstraat. In het voertuig was een doorverbinding gemaakt. De man zat achter het stuur en het bleek dat hij gedronken had en niet over een geldig rijbewijs beschikte. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 1,00 gemeten. In de auto werden een zak met henneptoppen en een dolk aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aanhouding na steekpartij

Op de Oirschotsedijk is maandag rond 17.00 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij op een terrein aan de Oirschotsedijk eerder die middag. Een 29-jarige man uit Wageningen raakte hierbij gewond. Hij liep steekwonden in zijn arm en rug op. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis. De aangehouden verdachte liep een verwonding aan zijn vinger op. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en naar de rol van de aangehouden verdachte. Deze is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachten betrapt bij inbraak

Op een bedrijfsterrein aan de Achtseweg Noord zijn dinsdag rond 00.15 uur twee jongens van 17 uit Eindhoven door beveiligingsmedewerkers betrapt terwijl zij kratjes met lege flessen aan het wegnemen waren. De beveiligingsmedewerkers droegen de verdachten over aan de politie. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De ouders van de jongens worden ingelicht.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Oldert zijn maandag tussen 10.40 en 12.45 uur 498 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 24 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 104 km/u.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Op de Oranjelaan zijn maandag tussen 13.55 e 16.30 uur 1.829 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 152 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u, terwijl hier maximaal 50 is toegestaan.

Bergeijk / Oost West en Middelbeers: Verdachte met gestolen voertuig gepakt

Op de Bokkerijder in Bergeijk is maandag rond 20.45 uur na een korte achtervolging een 33-jarige man uit Bergeijk aangehouden. De politie zag de verdachte in een auto zitten die als gestolen stond geregistreerd. Het voertuig werd uitgeleend door een bedrijf in Oost West en Middelbeers en zou op 13 augustus teruggebracht worden. Dit is niet gebeurd. De verdachte zat als bijrijder in het voertuig. De bestuurder en de bijrijder zijn uit de auto gestapt en weggerend toen ze door de politie werden klemgereden op de kruising Het Ronsel Het Kaar in Bergeijk. De bestuurder zag kans te ontsnappen. De aangehouden man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Man betrapt bij stelen fiets

Op de Parallelweg is maandag rond 18.45 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij een fiets in de kofferbak van zijn auto aan het laden was. De fiets bleek te zijn weggenomen uit een fietsenstalling aan de Parallelweg. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Heeze: Verdachten van vernieling aangehouden

Op de Geldropseweg zijn dinsdag rond 1.50 uur drie jongens uit Heeze (15, 17 en 17 jaar) aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het omgooien van twee mobiele toilethokjes aan de Kapelstraat. Verder werden bij hen vier fietsen aangetroffen en er lag een fiets op het bushokje aan Geldropseweg waar de verdachten werden aangehouden. Uitgezocht wordt of deze fietsen mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Verder stond tegen het bushokje een reclameplaat. Onduidelijk is nog waar deze vandaan komt. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. De ouders worden op de hoogte gesteld van de aanhouding van de kinderen.