Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 augustus 2004

Aanrijding met letsel

Vrachtwagen veroorzaakt kopstaart-aanrijding

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op maandag 30 augustus vond er omstreeks 13.35 uur een aanrijding plaats op de N36. Een drietal voertuigen naderden vanuit de richting Westerhaar de verkeerslichten. Het voorste voertuig, een bestelbus, bestuurd door een 55-jarige Hengeloër remde af voor het rode licht. De achter hem rijdende personenauto, bestuurd door een 48-jarige man uit Kloosterhaar remde eveneens. Doch een daarachter rijdende vrachtwagen met oplegger, bestuurd door een 28-jarige man uit Ambt Delden, zag dit te laat en reed achter op de personenauto, week vervolgens uit naar rechts en kwam in de berm tot stilstand. De auto van de 48-jarige draaide door de klap van de aanrijding en botste met de achterzijde tegen de bestelbus, maakt nog een draai en belandde in de linkerberm. De 48-jarige is met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. (04-107705)

Autobus vernield

Onbekende man bedreigt de buschauffeur en vernielt daarna de voorruit van de bus

Almelo

Op maandag 30 augustus werd bij de politie melding gedaan van een agressief persoon in een stadsbus naar de Schelfhorst. De politie trof de autobus aan op de Brugstraat. De 42-jarige chauffeur meldde dat er aan de Brugstraat, nabij de Boddenstraat, een jongeman was ingestapt. Deze man wilde betalen met een bankbiljet. De chauffeur had geen wisselgeld en verzocht de jongeman gepast te betalen. De man reageerde daarop verbaal erg agressief, waarop de chauffeur zijn leiding en de politie waarschuwde. De jongeman reageerde ook hier weer kwaad op en liep op de chauffeur af, deed een greep naar de strippenkaarten en verliet de bus. Eenmaal buiten gaf de man een trap tegen de voorruit van de bus, waardoor deze barstte. De man liep daarna weg in de richting van de Boddenstraat. De politie heeft in de omgeving gezocht maar trof de verdachte niet meer aan. Het signalement luidt: ongeveer 25 jaar oud, 1.70m lang, spits gezicht en tenger postuur, donkerblond achterover gekamd haar. Hij droeg een blauwe trui en kakigroene broek met zakken. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844 of Bel M anoniem 0800-7000. (04-107747)

Verkeerstoezicht

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Noordwest-Twente

Op maandag 30 augustus hield de politie toezicht op de verkeersveiligheid en controleerde in

Hellendoorn
Kasteelstraat van 9.30 tot 10.30 uur: Van de 42 gecontroleerde voertuigen droegen 4 automobilisten geen gordel. Ninaberlaan van 13.00 tot 15.00 uur: Van de 58 gecontroleerde voertuigen werden 3 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel; 3 automobilisten werden bekeurd voor snelheidsoverschrijding en 1 bromfietser had geen certificaat.

Nijverdal
Rijssensestraat van 11.00 tot 12.30 uur: Van de 62 gecontroleerde voertuigen droegen 3 automobilisten geen gordel.

Rijssen

Op de Haarzijde controleerde de politie op het inrijdverbod. 1 automobilist werd daarvoor bekeurd. Tevens werden 2 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Holten

A1 van 15.30 tot 17.00 uur:
Controle op het inhaalverbod voor vrachtwagens. In totaal 7 chauffeurs werden bekeurd wegens het negeren van het inhaalverbod. 1 automobilist werd bekeurd wegens het onnodig links blijven rijden.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --