Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 augustus 2004

Diverse overtredingen, gevangenisstraf tegoed

Man aangehouden na diverse overtredingen die nog 35 dagen tegoed had

Enschede

Maandagavond 30 augustus om ongeveer 20.50 uur controleerden politiemensen op de Kuipersdijk in Enschede een automobilist omdat de verlichting van zijn auto niet goed werkte. Verder bleek dat de auto niet gekeurd en verzekerd was. Hiervoor werd de auto in beslaggenomen en afgesleept. De bestuurder, een 29 jr. Enschedeer, werd meegenomen naar het bureau omdat hij naar het gebruik van alcohol rook. Bij de ademanalyse bleef hij echter onder de toegestane grens. Bij verdere controle aan het bureau bleek bovendien dat de 29 jr. nog een vonnis had openstaan met een geldboete van 1225 euro of 35 dagen gevangenisstraf. Voor dit laatste is hij opgesloten. (bps: 04-107861)

Aanhouding bij poging inbraak

Man aangehouden die probeert in te breken in leegstaand pand

Enschede

Dinsdagmorgen 31 augustus om ongeveer 01.30 uur wordt door getuigen doorgegeven dat op dat moment een man bezig is in te breken in een leegstaand kantoorpand aan de Kuipersdijk in Enschede. Op het dak van dit pand wordt een 34 jr. Oldenzaler aangetroffen die zich probeert te verstoppen voor de politiemensen die op onderzoek uit zijn. De 34 jr. had diverse inbrekerswerktuigen als schroevendraaiers en tangen bij zich en is als verdacht van poging tot inbraak aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is opgesloten. (bps: 04-107879)

Aanhouding na belediging

Man aangehouden die niet weg wil gaan en daarop de politiemensen beledigd

Enschede

Dinsdagmorgen 31 augustus omstreeks 02.30 uur worden problemen gemeld aan de Bolwerkstraat in Enschede. Blijkt dat een naar later blijkt 36 jr. Enschedeer, in een van de horecagelegenheden problemen had gehad. Hij stond buiten te wachten, vermoedelijk met de bedoeling de tegenpartij op te zoeken en de zaak uit te vechten als deze naar buiten kwam. De politiemensen verzochten in eerste instantie vriendelijk aan de 36 jr. om naar huis te gaan en geen problemen meer te maken. Hieraan voldeed hij niet waarop een en ander werd gevorderd. Hierop liep de man langzaam weg maar vond het daarbij nodig de politiemensen ten overstaan van veel publiek op ergerlijke wijze te beledigen. Toen was de maat vol en werd hij ter zake belediging aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de dinsdagmorgen is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-107903)

Winkeldief slaat en krabt politiemensen

Winkeldief wordt met de nodige moeite aangehouden, hierbij raken politiemensen gewond

Hengelo

Maandagmiddag 30 augustus om ongeveer 14.20 uur wordt gemeld dat getuigen achter een winkeldief aanzitten in de omgeving van de Brinkstraat in Hengelo. Bleek dat deze persoon bij een schoenenzaak een paar schoenen had weggenomen. Samen met de getuigen werd in de omgeving gezocht en op de hoek van de Brinkstraat en de Markt werd de persoon gesignaleerd. Op het moment dat de politiemensen hem aanspraken ging deze man volledig door het lint en sloeg en krabde de politiemensen. Zij raakten hierdoor gewond aan het gezicht en armen. Met de nodige moeite kregen de politiemensen de man onder controle en kon hij met behulp van ter plaatse gekomen collega's in de boeien worden geslagen en worden overgebracht naar het bureau. Hier is hij, een 36 jr. man zonder vaste woon of verblijfplaats, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-107665)

Aanhouding gezochte

Man aangehouden die nog 117 dagen gevangenisstraf te goed had

Hengelo

Maandag 30 augustus om ongeveer 10.00 uur werd op de Twekkelerweg in Hengelo een automobilist gecontroleerd. Bij verdere navraag bleek dat deze persoon, een 41 jr. Enschedeer, nog een viertal onherroepelijke vonnissen had open staan met een totale "waarde" van 117 dagen gevangenisstraf. Hiervoor is hij aangehouden en opgesloten. (bps: 04-107512)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --