Gemeente Papendrecht



Kapvergunningen

Door burgemeester en wethouders zijn vergunningen verleend voor het vellen van een cipres (voortuin van Bosch 58), een den (voortuin van Tinbergenplantsoen 9) en een kastanje (achtertuin van Rubensstraat 57). Meer informatie: 078-6418911 (cluster groen en water, gemeente Papendrecht).

Interval: Start Crea-club en kinderdisco

Na een succesvol Rommeldam start in Interval ook de Crea-club weer. Vanaf woensdag 1 september kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar tussen 14.00 en 16.00 uur weer knutselen met deskundige. De entree bedraagt 0,75 euro per keer (inclusief een glas ranja).

Vrijdag 3 september vindt de eerste disco van dit seizoen voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar plaats met dj Mariss. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar op woensdag 1 en donderdag 2 september tussen 14.00 en 17.00 uur aan de balie van Interval. De kaarten kosten 0,55 euro per stuk. De kinderdisco begint om 1 9.00uur en is afgelopen om 21.00 uur.

Ondertekening 55+convenant

Woensdag 8 september om 19.30 uur ondertekenen vertegenwoordigers van vijf samenwerkende partijen een convenant waarin de samenwerking aan het 55+ Actief-project wordt bezegeld. De ondertekening vindt plaats in Jeugdcentrum Interval (Lange Tiendweg 8a Papendrecht). De vijf partijen zijn sportraad Zuid-Holland, de GGD, Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (S.W.O.P.), Seniorenraad Papendrecht en de gemeente Papendrecht. Met de ondertekening start het project 55+ Actief officieel. Namens de gemeente ondertekent wethouder De Looff. De wethouder geeft ook een toelichting op het project.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd de ondertekening bij te wonen.

Vernieuwing grasmat speelplaatsen

De gemeente Papendrecht voert momenteel een grote opknapbeurt uit van de grasmatten van speelplaatsen aan de Lijsterbeshof en de Campanulahof. Tijdens de werkzaamheden (onder meer aanvulling van de grond, uitvlakken en inzaaien) zijn de speelplaatsen gesloten. De gemeente vraagt begrip en medewerking om het gras de kans te geven te groeien. Alternatieve speelplaatsen zijn te vinden in de Notenhof en in het Wilgendonkpark.

In De Hooght: privé-zwemlessen en Aquadance

Sinds anderhalve week (dinsdag 17 augustus 2004) verzorgen zwemonderwijzers van zwembad De Hooght privé-zwemlessen voor kinderen vanaf vier jaar en volwassenen die het ABC-zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemdiplomas willen halen (individueel of in groepjes van maximaal drie personen). Een privé-les kost 15,00 per half uur.

Donderdagavond 9 september 2004 start Aquadance for Kids in De Hooght. Wie tussen de 6 en 15 jaar oud is, actief bezig wil zijn, houdt van dansen op lekkere muziek én een A-diploma heeft, kan zich aanmelden voor Aquadance.

Er zijn twee groepen: van 6 t/m 12 jaar en van 13 t/m 15 jaar. De Aquadance-lessen beginnen om 18.30 uur en duren 45 minuten. Muziek (voor sfeer, tempo en ritme) vormt de basis van Aquadance. De muziek wordt afgestemd op leeftijd en interesses van de cursisten. Donderdag 2 september 2004 wordt een gratis proefles gegeven. Breng badspullen mee en probeer het een keer uit. Ouders mogen tijdens de proefles natuurlijk komen kijken. De kosten voor een heel seizoen bedragen 97,50 (te betalen in één of twee termijnen).

Meer informatie over bovenstaande activiteiten is verkrijgbaar bij de kassa van De Hooght, telefonisch via tel.nr. 6151436 of via de website www.papendrecht.nl/zwembad.