Gemeente Katwijk


Burgemeester neemt het eerste burgerinitiatief in ontvangst

Katwijk, 27 augustus 2004

Dinsdag 31 augustus neemt burgemeester Wienen het eerste burgerinitiatief in de gemeente Katwijk in ontvangst. Met ingang van 15 juli 2004 hebben Katwijkers van 16 jaar en ouder het recht gekregen om een voorstel op de agenda van de gemeenteraad te plaatsen. De nieuwe lokale politieke partij DOEL heeft van dit recht gebruik gemaakt en de afgelopen weken meer dan 300 steunbetuigingen verzameld voor het invoeren van een jongerenraad in Katwijk.

De burgemeester zal na ontvangst van het initiatief laten onderzoeken of het initiatief aan alle vereisten voldoet. Vervolgens zal de gemeenteraad zich uitspreken over het burgerinitiatief. Een meerderheid van de gemeenteraad ziet het burgerinitiatief als een goede aanvulling op de bestaande mogelijkheden voor inspraak op voorstellen en beïnvloeding van de politiek.

Volgens het voorstel van DOEL bestaat een jongerenraad uit jongeren die namens politieke partijen de gemeente adviseren over activiteiten, voorzieningen en een breder jeugdbeleid. De jongerenraad zal op verzoek van de gemeente advies geven over jeugdbeleid. Daarnaast zal de jongerenraad op eigen initiatief de gemeente adviseren over zaken die jongeren direct aangaan.