Politie Friesland

Politieberichten van 31/8 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 31-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Sneek: aanrijding met letsel
Dinsdag vond op de Stadsrondweg-Zuid drie aanrijdingen plaats tussen vijf personenautos en drie bestelautos, waarbij een 21-jarige vrouw uit Harlingen gewond raakte. Om 08.00 uur ontstond een kop-staart aanrijding tussen drie autos. De voorste auto, rijdende richting rijksweg A7, moest remmen in verband met verkeer voor hem. De twee automobilisten daarachter hadden dit te laat in de gaten en botsten er achterop. Er was lichte schade en men kon weer verder rijden.Twintig minuten later ontstond een tweede kop-staart aanrijding. In verband met de vorige aanrijding werd op dat moment door de politie het verkeer geregeld. Door de laagstaande zon zagen vijf bestuurders de verkeerregelaars laat, remden en botsten op elkaar. Het slachtoffer, een inzittende van de één na laatste auto, is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De rijbaan bleef tot 09.15 uur afgesloten.

Sneek: doorrijden na aanrijding
Zaterdag omstreeks 09.45 uur zag een 33-jarige man uit Sneek dat een fietser op de Goeman Borgesiuslaan tegen zijn auto reed en doorreed. De fietser, in gezelschap van een andere jongeman op de fiets, reed tegen de achterzijde van de geparkeerde personenauto en fietste vervolgens hard weg in de richting van de Worp Tjaardastraat. De eigenaar ging er met zijn auto achteraan en trof ze opnieuw bij de Obe Postmastraat. De fietser gaf een naam en adres op. Toen de gedupeerde autobezitter op dit adres kwam om te schade te regelen bleek de naam niet correct te zijn. De eigenaar van de auto deed aangifte.

Dronrijp: doorrijden na aanrijding
Zondag omstreeks 16.30 uur is op de Siaerdamasingel een fietser tegen een geparkeerde auto gereden en doorgereden. Volgens een getuige hield de fietser een geopende paraplu boven zijn hoofd, kwam ter hoogte van de auto ten val en belandde tegen de bestuurderszijde van de auto. De buitenspiegel brak af, er kwam een deuk in het portier en een diepe kras op het spascherm. De fietser stond na de val weer op en fietste weg. De getuige ging achter de veroorzaker aan, maar kon hem niet meer achterhalen. De eigenaar van de auto, een 32-jarige man uit Makkum, deed aangifte.

Heerenveen: diefstal bestelauto
Tussen maandagmiddag 16.00 en dinsdagochtend 09.00 uur is vanaf een bedrijfsterrein aan de Wetterwille een bestelauto gestolen. Het betreft een witte Volkswagen Transporter, kenteken VR-51-DH. Het betreft een lesauto met dubbele bediening en rondom in blauw/groen het opschrift Rijschool Jorritsma. De eigenaar, een 51-jarige man uit Oudeschoot, deed aangifte. De eigenaar is extra gedupeerd omdat inrichting van de auto tevens is aangepast aan de invaliditeit van zijn echtgenote.

Dokkum: diefstal vanaf begraafplaats
Tussen vorige week dinsdag en vanochtend is vanaf een graf op de begraafplaats Lindenhof aan de Metslawiersterweg een betonnen beeldje gestolen. Het gaat om een engeltje met geopende handen waaruit een vogel wegvliegt. Een 64-jarige vrouw uit Damwoude, dochter van de overledene, was geschokt en deed aangifte. Er worden vaker goederen gestolen op de begraafplaats, zoals kinderspeelgoed vanaf kindergraven. Er wordt helaas nooit aangifte van gedaan.