Lijst Pim Fortuyn


LPF wil minderhedenbeleid totaal afschaffen

Den Haag, 31/08/2004 - De wet moet zodanig worden aangepast dat het minderhedenbeleid wordt afgeschaft en aan het onderscheid tussen allochtonen en autochtonen een einde komt. Dat is het voornaamste speerpunt van LPF-Kamerlid Hilbrand Nawijn in het debat over de Commissie Blok, dat vandaag in de Tweede Kamer van start gaat.

Het LPF-Kamerlid Nawijn noemt het afschaffen van het minderhedenbeleid als belangrijkste punt uit zijn Integratieplan, dat in totaal twaalf themas bevat (zie bijlage).

Volgens Hilbrand Nawijn werkt het huidige vreemdelingenbeleid zowel naar allochtonen als autochtonen toe discriminerend. We moeten in Nederland toe naar de afschaffing van het minderhedenbeleid en het onderscheid tussen allochtonen en autochtonen. Dit laatste werkt discriminerend. Ook als je in Nederland bent geboren, word je nog steeds als een allochtoon aangesproken. Maar als je eenmaal de Nederlandse nationaliteit hebt verkregen, dan ben je een Nederlander.

Tevens meent de LPF dat het Nederlanderschap een verdienste moet zijn, waar mensen bewust voor moet willen kiezen en waarvoor zij na tien jaren in aanmerking kunnen komen. De Nederlandse cultuur en identiteit dienen voor iedereen als leidraad te dienen. Nederlanders beschikken over een sterke rechtspositie (recht op sociale voorzieningen, kiesrecht, recht op steun in geval van achterstandssituaties). Vreemdelingen -die zeer beperkt worden toegelaten- zouden bij onvoldoende middelen van bestaan, een crimineel verleden, het land moeten verlaten, aldus Nawijn.