Amsterdam, 31 augustus 2004

Ook NCRV levert Wereldprestatie voor de Vrolijkheid..

Actie voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra

Radiorubriek Plein Publiek zet zich vanaf 31 augustus tot 13 september dagelijks in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid ("de Vrolijkheid"). De Vrolijkheid zet zich in voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra in Nederland.

Presentator Klaas Drupsteen van Plein Publiek vertrekt samen met twee medewerkers van de Vrolijkheid op 8 september naar Spanje om daar een voettocht naar Santiago de Compostella te ondernemen. De reis naar Santiago de Compostella vindt plaats in het kader van Wereldprestatie. Wereldprestatie is een initiatief waarbij reizigers een avontuurlijke reis kunnen ondernemen en gelijktijdig een goed doel sponsoren. De reis naar Santiago is de eerste wereldprestatie die vanuit Nederland plaatsvindt. In Engeland bestaat het initiatief waarbij veel goede doelen zijn aangesloten al jaren.

Tijdens de Wereldprestatie uitzendingen van Plein Publiek wordt een aantal dagen een portret van een vluchtelingenkind uitgezonden en life actie gevoerd voor de Vrolijkheid op verschillende plaatsen in het land. Luisteraars kunnen bellen naar een speciaal nummer: 0900- 8848 (20 ctpm). Via dat nummer kunnen luisteraars de lopers van de Vrolijkheid sponsoren, geld bieden op een boottochtje in Utrecht met Klaas Drupsteen of iemand in het zonnetje zetten door middel van het kopen van zendtijd. Plein Publiek is iedere dag te beluisteren van 10 tot half 12 via de kabel of op 747 AM.

Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid zet zich in voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra in Nederland. Zij doet dit door middel van het organiseren van creatieve projecten waarin de kinderen en jongeren hun verhaal kwijt kunnen, hun talent etaleren en vooral plezier beleven. Deze activiteiten helpen kinderen om trots, eigenwaarde en zelfrespect te krijgen of te vergroten en daarmee te bouwen aan hun toekomst. De Vrolijkheid heeft haar kantoor in Amsterdam en werkt met regionale medewerkers en vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van de projecten in de regio.