Time : 2:23:26 PM
Date : Tuesday, August 31, 2004
Sender Name: AGIM/AVGI

Caroline TROUET adjunct Algemeen Directeur van pharma.be

pharma.be, de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie, stelt vanaf 1 september 2004 Caroline TROUET aan als adjunct Algemeen Directeur.

Caroline TROUET, dr. iuris en legal counsel bij pharma.be, vervoegt de algemene directie en wordt bevoegd voor de inhoudelijke opvolging en coördinatie van dossiers binnen pharma.be

Caroline TROUET doctoreerde in 2002 op basis van het proefschrift "Juridische regeling van het nader gebruik van cellen en weefsels". Zij was werkzaam aan het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de faculteit geneeskunde van de KU.Leuven. Tevens werkte zij tijdelijk voor de Raad van Europa. Ze heeft tal van publicaties over gezondheidsrecht op haar naam.

Op 1 juli 2003 kwam ze bij pharma.be in dienst als legal counsel, waar zij tevens de werking begeleidde van de organen die binnen pharma.be toezien op de juiste naleving van de Code voor Deontologie door de leden van de vereniging.

Voor pharma.be was Caroline Trouet het afgelopen jaar mede verantwoordelijk voor de opvolging van de omzetting in de Belgische wetgeving van de Europese richtlijn 2001/20/EC inzake geneesmiddelenonderzoek (klinische studies). De Wet inzake experimenten op de menselijke persoon, van toepassing vanaf 1 mei 2004, moet België toelaten zijn toppositie inzake klinische studies te behouden. Klinische studies zijn nodig in het kader van het testen van nieuwe geneesmiddelen vooraleer ze aan patiënten kunnen ter beschikking gesteld worden.

Als adjunct Algemeen Directeur wordt Caroline Trouet lid van het Management Comité van pharma.be, voorgezeten door prof. dr. Leo Neels, Algemeen Directeur van pharma.be De organisatie binnen de verschillende directies (Secretariaat-Generaal, Geneesmiddelenbeleid en Communicatie) blijft ongewijzigd.

Caroline Trouet behoudt het contact met de academische wereld, ze is ere-postdoctoraal onderzoeker aan het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen en vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KULeuven.