Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

Nurten Albayrak benoemd tot algemeen directeur COA De nieuwe algemeen directeur van het COA: Nurten Albayrak-Temur

Nurten Albayrak benoemd tot algemeen directeur COA

Rijswijk, 31 augustus 2004

Het bestuur van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft besloten Nurten Albayrak-Temur per 1 oktober 2004 te benoemen tot algemeen directeur van het COA. Nurten Albayrak is op dit moment hoofddirecteur Opvang.

Het bestuur acht het verantwoord in het kader van de krimp van de organisatie de tweehoofdige directie per 1 oktober 2004 te beperken tot één algemeen directeur. Daarmee komt de functie van hoofddirecteur Opvang te vervallen.

De bestuursleden hebben zich gerealiseerd dat hun keuze op dit moment voor een eenhoofdige directie een zware opgave betekent voor de nieuw te benoemen algemeen directeur. Zij hebben alle vertrouwen in de kwaliteiten en de geschiktheid voor deze functie van Nurten Albayrak. Een intensieve samenwerking met directeuren en managers wordt voorzien.

De ondernemingsraad heeft positief advies uitgebracht ten aanzien van de voorgenomen benoeming van Nurten Albayrak tot algemeen directeur, in de wetenschap dat met deze benoeming tegelijkertijd per 1 oktober 2004 de tweehoofdige COA directie tot een algemeen directeur wordt beperkt.

Voor informatie kunt u contact opnemen met: Twan Moors, woordvoerder COA. Telefoonnummer: (070) 372 72 64 of 06 22 990 838.