2e persbericht van dinsdag 31 augustus 2004

Eindhoven 31-08-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Steenovenweg is tussen maandag 18.30 uur en dinsdag 3.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand in te slaan. Uit het pand werd een paar honderd euro weggenomen.

Bergeijk: Dronken automobilist belandt in sloot

Op de Heuvel is dinsdag rond 8.30 uur een 30-jarige automobilist uit Westerhoven de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij tegen een boom en belandde vervolgens in een sloot. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,95 vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Verdachte van vangen vogels aangehouden

Vrijdag werd in Lierop een 55-jarige Helmonder op heterdaad betrapt toen hij beschermde vogels aan het vangen was. De verdachte probeerde met een net vinken te vangen. De Regionale Milieurecherche en de Algemene Inspectiedienst troffen vervolgens bij een onderzoek in de woning van de verachte 26 beschermde vogels aan. Ook werden dertig bakken met ingevroren miereneieren gevonden in het pand. De vogels en de miereneieren zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Kerverij is tussen zaterdag 17.00 uur en dinsdag 8.00 uur ingebroken. Een pui van het pand werd opengebroken. Uit de winkel werden sierraden weggenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg zijn dinsdag tussen 9.30 en 11.45 uur 898 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 50 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u.