Politie Zaanstreek-waterland


30-AUG-04
PURMEREND

Weer veelpleger ingesloten

Een 35-jarige veelpleger is door de politie aangehouden voor diefstal uit een winkel op de Zwanebloem. De diefstal vond vorige week plaats maar de verdachte wist op de fiets te ontkomen. Hij werd echter herkend en is na de aanhouding in verzekering gesteld. Een veelpleger is iemand die heel veel met de politie in aanraking komt voor autokraken, winkeldiefstallen, zakkenrollen, inbraken enzovoort. Iedere veelpleger wordt "geadopteerd" door een agent, die hem extra in de gaten houdt. Bij justitie wordt snelrecht toegepast en worden langere vrijheidsstraffen geëist.

20:10 30-AUG-04
WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Verboden toegang

Acht jongeren zijn door de politie bekeurd omdat zij zich op verboden terrein bevonden. Het terrein van sportpark Kalverhoek is na overlast van jongelui met auto's voorzien van "Verboden Toegang" bordjes. Een 16-jarige Zaandammer werd beledigend naar de agenten toe en is aangehouden. Hij is na het in ontvangst nemen van twee bekeuringen aan het ouderlijk gezag overgedragen.

03:25 31-AUG-04
ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN

Gestolen auto met dief

De politie heeft een 21-jarige Zaandammer aangehouden die in een auto reed die niet van hem was. De auto stond op naam van een 67-jarige Zaandamse en de jongeman vertelde de agenten een ongeloofwaardig verhaal over zijn aanwezigheid in de auto. Hij is ingesloten en de vrouw heeft intussen aangifte gedaan van diefstal van het voertuig.

13:19 31-AUG-04
PURMEREND, GILDEPLEIN

Valse busabonnementen

Een 21-jarige Zaandamse is door de politie aangehouden toen zij in een bus van het streekvervoer probeerde met een vals abonnement mee te rijden. Zij was in het bezit van twee valse abonnementen Stad&Streek die, als ze echt zouden zijn, een waarde van ruim E270,= hebben. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw en doet verder onderzoek naar de herkomst van de vervalsingen.

WORMER, OOSTEINDE

Diefstallen buitenboordmotoren

De politie stelt een onderzoek in naar diefstallen van buitenboordmotoren. Er zijn recentelijk ten minste vier buitenboordmotoren gestolen vanaf bootjes die aan erven op het Oosteinde afgemeerd lagen. Vermoedelijk zijn de diefstallen van donderdag op vrijdag gepleegd. Het politiewijkteam van Wormerland verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-310804

19:30 30-AUG-04
WORMERVEER, INDUSTRIEWEG
Drankrijder zonder rijbewijs
Op de Industrieweg in Wormerveer is maandagavond een 24-jarige bestuurder uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had de limiet ruimschoots overschreden (1,4 keer zoveel als toegestaan). De man kreeg behalve een proces-verbaal voor het rijden met drank op ook een proces-verbaal omdat hij een met ongeldig verklaard rijbewijs reed.

09:00-12:00 30-AUG-04
PURMERLAND

Te hard

In Purmerland werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur. Van alle bestuurders reed zes procent harder dan de toegestane 50 km per uur. Bij de controle werd gebruik gemaakt van een onopvallende radarauto. Het verkeer uit beide richtingen werd gecontroleerd.

30-AUG-04
KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
EDAM, OOSTERWEG

Snelheidscontroles

In Katwoude werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Slechts één op de honderd weggebruikers overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. Ook op de Middenweg (80 km per uur) in de Noord-Beemster hielden de meeste bestuurders zich, in de middag, keurig aan de snelheid. Op de Oosterweg in Edam waren maandagmiddag de meeste hardrijders te vinden. Tientallen weggebruikers (negen procent van alle passanten) reden harder dan de toegestane 60 km per uur.

19.35-22:15 30-AUG-04
WESTZAAN, WESTZANERWEG

Te hard ondanks radardetector én lasershield

Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben maandagavond een snelheidscontrole gehouden op de Westzanerweg (80 km per uur) in Zaandam. Eén bestuurder reed, ondanks zowel een lasershield als een radardetector, te hard. De 27-jarige bestuurder naderde de controlelocatie met 100 km per uur. Hij kon de verboden apparaten direct inleveren en een drietal boetes in ontvangst nemen. In totaal werden dertien hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 123 km per uur. Eén hardrijder bleek in een onverzekerde auto te rijden en geen rijbewijs te hebben. De snelheidsmetingen werden uitgevoerd met behulp van een lasergun. Alle bestuurders werden tevens gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van allen had (teveel) gedronken.

---


---- --