Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 31 augustus 2004

Op dinsdag 31 augustus 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Aanpassen inrichting deel Wilhelminastraat
Het college heeft ingestemd met het wijzigen van de Wilhelminastraat. De straat is zo ingericht dat de rijstrook vrijwel direct aan de gevels van de woningen grenst. De bewoners ervaren dit als zeer onplezierig en onveilig. Het wijzigingsvoorstel van de gemeente is gepresenteerd aan de bewoners. De aanwezige bewoners stemden in het voorstel en verzochten dit ook te laten uitvoeren.

Herziening locatie rampensirenes Fascinatio
Eind 2003 heeft het college ingestemd met de plaatsing van twee rampensirenes in de wijk Fascinatio. Hierover is inmiddels een overeenkomst gesloten met de Staat. Het college heeft ingestemd met de brief aan de Staat waarin staat dat de gemeente ervan uitgaat dat zij, in geval van schade, deze schade vergoeden.

Begroting 2005 Werkvoorzieningschap IJssel en Lek Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit ten behoeve van de begroting 2005 van het Werkvoorzieningschap IJssel en Lek vastgesteld. De begroting is gebaseerd op het fusiedocument Voorstel tot fusie van de gemeenschappelijke regelingen Sterrenborgh en IJssel en Lek. Het dagelijks bestuur wordt na de vergadering van de commissie Dienstverlening, onder voorbehoud van instemming van de raad, geïnformeerd. [Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening, agenda raadsvergadering]

Verklaring cofinanciering project Knowledge Center In januari is Capelle aan den IJssel uitgenodigd deel te nemen aan het project Knowledge Center in het kader van de Europese subsidie Interreg III C. In maart 2004 is besloten tot deelname aan het project op basis van twee voorstellen: de digitale informatie over de stad Capelle aan den IJssel en de te ontwikkelen inventarisatie van het openbaar groen via een GPRS-systeem. Omdat één van partners zich heeft teruggetrokken doet zich een nieuwe kans voor waarbij Capelle aanspraak kan maken op
53.000,- in plaats van de 18.000,- waarvoor in maart een intentieverklaring getekend is. Dit onder gelijkblijvende voorwaarden. Het college heeft ingestemd met deelname aan het project en heeft de bijgestelde verklaring ondertekend.

Nieuwe vormgeving website
Het college heeft de opdrachtformulering voor het ontwikkelen van een nieuwe vormgeving van de gemeentelijke website vastgesteld. Benoeming interim bestuur BOPO
Per 1 september treedt de huidige Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs af. De benoeming van de nieuwe bestuursleden kan pas plaatsvinden na de raadsvergadering van 20 september. Voor de tussenliggende periode dient een interim-bestuur te worden gevormd. Het college heeft ingestemd met het ontwerp raadsvoorstel en besluit om de gemeentesecretaris en waarnemend hoofd van de afdeling Welzijn en Educatie voor die periode daarvoor te benoemen.

[Procedurevoorstel: mededeling commissie Dienstverlening, agenda raadsvergadering]