Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


31 augustus 2004


Harderwijk - Snelheidscontrole


Door de politie werd maandagmiddag een snelheidcontrole gehouden op de Burg. De Meesterstraat. Van de 520 gecontroleerde voertuigen reden 15 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u.
Maandagavond werd gecontroleerd op de Stadswei en Deventerweg. Op de Stadswei reden 80 van de 780 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Op de Deventerweg reden 85 bestuurders te hard. Hier werden 530 bestuurders gecontroleerd. Hoogst gemeten hier 69 km/u. Op beide wegen mag max. 50 km gereden worden.


Vaassen - Scooter in brand


Afgelopen nacht rond 00.05 uur stond op de Woestijnweg een scooter in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat er van de scooter niets meer overbleef. Door de politie is nog gezocht naar de herkomst of de eigenaar van de scooter, maar vooralsnog is niet bekend wie de eigenaar is van de scooter.


Elburg - poging autokraak


In de nacht van zondag op maandag (30/8) is geprobeerd in te breken in een geparkeerde auto aan de Ellestraat. Het slot werd geforceerd. Er wordt niets vermist.


Ermelo - beeld vermist


Tijdens een expositie in het gemeentehuis van Ermelo is maandag een bronzen beeld weggenomen. Het beeld weegt ca 18 kg en is 31 cm hoog. In het beeld zijn afbeeldingen van een gezicht, een vis, een vogel en twee bloemen verwerkt. De politie verzoekt getuigen die iets van de diefstal hebben gezien of daarover informatie hebben, dit te melden bij de politie in Ermelo via 0900-8844


Vierhouten / Vaassen - Verdachte van mishandeling aangehouden


De politie heeft maandag een 19 jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van mishandeling van een leeftijdsgenoot uit Amstelveen. Op 23 mei van dit jaar ontstond er onenigheid in een horecazaak in Vierhouten, waarbij de man uit Amstelveen werd gestoken met een bierglas. Hij heeft5 zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Uit het politieonderzoek kwam de Vaassenaar hiervoor als verdachte naar voren. De man is verhoord en de politie maakt een proces-verbaal tegen hem op.


Putten - auto's opengebroken


In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Putten een serie geparkeerde auto's opengebroken. Tot nu toe kreeg de politie 7 meldingen daarover binnen. In alle gevallen werd het slot van een protier vernield. Er werd radioapparatuur, sigaretten, cd's, laarzen, een jas, een zonnebril etc weggenomen. De meldingen kwamen binnen vanuit de Oldenbarneveltstraat, de Kinsiusstraat, de Windhalmstraat en de Haverstraat. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die deze nacht iets bijzonders hebben gezien of informatie hebben, dit te melden bij de politie in Putten via 0900-8844.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --