Ingezonden persbericht


Amsterdam, 26 augustus 2004

'Gunners' vliegen met bmi

bmi officiële luchtvaartmaatschappij van Arsenal

bmi is de officiële vervoerder geworden van de Engelse Premier League winnaar Arsenal FC, de club van Dennis Bergkamp en Robin van Persie. Het sponsorcontract is qua omvang en karakter uniek in het bestaan van de Britse luchtvaartmaatschappij. Bovendien maakt bmi hiermee haar debuut in het Engelse voetbal.

bmi is niet alleen hofleverancier geworden van Arsenal, maar mag ook de naam, het beeldmerk en handelsmerk van de club gebruiken op commerciële uitingen. Andersom gaat Arsenal bmi vermelden op stadionborden, wedstrijdprogramma's en de achterwand bij perspresentaties. Verder krijgt bmi de gelegenheid speciale aanbiedingen rond het voetbal te doen.

Adrian Parkes, bmi's commercieel directeur, is verheugd dat bmi zich associeert met Arsenal: "Ze hebben de juiste keuze gemaakt. Zowel op de Engelse thuismarkt als binnen Europa lukt het ons een uitstekende service tegen scherpe prijzen aan te bieden. Bovendien streven we altijd naar verbetering, want we willen onze concurrenten voortdurend een stap voor blijven."

Parkes legt uit dat Arsenal een uitstekende partner is: "De club wint vaak. Ze veroveren zowel nationaal als internationaal cups en kampioenstitels. Het afgelopen seizoen wonnen ze glansrijk de Premier League. Hun sportieve prestaties zijn het resultaat van perfect teamwerk, ook buiten het veld."

Hij voegt toe dat bmi en Arsenal het gevoel voor historie, Britishness, delen. "Kracht en uitdaging zijn gedeelde kernwaarden. Die verbinden onze merken en maken onze samenwerking tot een succes," zegt Parkes.

Arsenal schat zijn schare fans op 2,5 miljoen Britten en nog eens 28 miljoen aanhangers in het buitenland. Mede dankzij deze aantallen zal de sponsoring bmi's sterke positie op de thuismarkt verder verstevigen. Ook buiten Groot-Brittannië wordt het imago van bmi als internationale vervoerder bevestigd.