Ingezonden persbericht


31-08-2004

Campagne 'Een schoon strand doe je samen'

In 2004 is de gemeente Bloemendaal met een campagne gestart om het strand schoner te houden. Met paviljoenhouders zijn onder andere afspraken gemaakt over het schoonhouden van het strand. Strandafvalzakjes zijn uitgereikt aan strandbezoekers. Opruimacteurs van de Stichting Nederland Schoon zijn actief geweest bij het strand van Bloemendaal aan Zee, om strandgangers op een speelse manier duidelijk te maken dat afval in de prullenbak dient te belanden en niet op strand of straat.Ook zijn diverse posters geplaatst van de Stichting Nederland Schoon, met de slogan 'met hetzelfde gemak, gooi je het in de afvalbak'.

Staalbedrijf Corus IJmuiden heeft de gemeente Bloemendaal bij deze campagne ondersteund. Als producent van staal voor onder meer drankenblikjes voelt Corus zich betrokken bij het voorkomen en bestrijden van zwerfafval. Blikjes vormen weliswaar een klein onderdeel van het zwerfafval, maar ze zijn zeer zichtbaar. Veel mensen beseffen nog niet dat als je een blikje in de afvalbak gooit, het weer wordt gerecycled. Zo wordt al zo'n 80% procent van alle blikverpakkingen in Nederland gerecycled.

De gemeente Bloemendaal, de paviljoenhouders en Corus hebben de intentie uitgesproken om deze samenwerking in de zomer van 2005 voort te zetten.

bijschrift foto:
Op vrijdag 27 augustus werd in paviljoen Woodstock stilgestaan bij de gezamenlijke strandactie, in aanwezigheid van de Nederland Schoon opruimacteurs, wethouder Bruins Slot, Corus directeur mevr. Oudeman en de paviljoenhouders.


---



Ingezonden persbericht