Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 31 augustus

Den Helder 31-08-2004 - 15.32 uur

Mishandelingen: politie zoekt getuigen
Schagen, dinsdag 31 augustus 2004.
Op dinsdagmorgen werden tussen 05.30 en 06.00 uur drie personen het slachtoffer van mishandeling toen zij onder de tunnel bij de Menisweg in Schagen doorfietsten. Eerst fietste een man onder de tunnel door. Hij werd bij zijn arm gegrepen door een persoon uit een groepje van drie mannen, maar kon zich losrukken. Vervolgens werd een 20-jarige man uit Schagen bij de tunnel tegengehouden. Hij werd zonder enige aanleiding in elkaar geschopt en geslagen. Hij liep letsel aan zijn gezicht op. Een derde persoon (gegevens nog niet bekend) is op dezelfde wijze mishandeld. Bij de incidenten droegen de daders een zak of kous over hun hoofd. Naar aanleiding van dit voorval zoekt de politie eventuele slachtoffers of getuigen. De politie Schagen is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Foto's verdachte in Ter Plaatse
Schagen, dinsdag 31 augustus 2004.
Op maandagmiddag 23 augustus 2004 is er, zoals eerder gemeld, een insluiping geweest in een woning aan de Delftweg te Tuitjenhorn. Bij die diefstal werd een portemonnee met geld en een pinpas gestolen. De dader is daarbij vermoedelijk door een openstaande deur naar binnen gekomen. De diefstal werd de volgende dag ontdekt door de bewoner. Kort na de diefstal werd er met behulp van de pinpas een flink geldbedrag opgenomen bij een bank in de omgeving. De politie beschikt over foto's van degene die vermoedelijk met de pas heeft gepind. Deze foto's worden getoond in de uitzending van Ter Plaatse van TV Noord-Holland. De uitzending is op woensdag 1 september 2004 vanaf 18.35 uur en wordt ieder uur herhaald om 19.35, 20.35 uur enzovoort. Dit geldt ook voor donderdag 2 september waarbij de laatste herhaling om 17.35 uur is. Indien u de foto van de pinner herkent dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak in woning
Burgerbrug, dinsdag 31 augustus 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een woning aan de Burgerweg te Burgerbrug. De daders kwamen de woning binnen door aan de achterzijde van het pand de tuindeuren open te breken. De gehele woning werd doorzocht en gouden - en zilveren sieraden werden buit gemaakt.