Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 31 augustus

Hoorn 31-08-2004 - 15.34 uur

Alcohol
Hoorn, maandag 30 augustus 2004.
Op maandagavond omstreeks 23.25 uur werd op de Provincialeweg te Hoorn een 32-jarige man uit Hoorn in een personenauto aangehouden. De man reed slingerend en nam regelmatig de berm mee. Bovendien negeerde hij een rood verkeerslicht. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 450 ug/l. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.
Hoorn, dinsdag 31 augustus 2004.
Op dinsdagmorgen omstreeks 02.00 uur werd een 23-jarige Amsterdammer in een personenauto gecontroleerd op de Noorderveemarkt in Hoorn. De man viel op doordat hij "schokkerig" reed. Bij controle bleek hij alcohol te hebben gehad. De man moest op het politiebureau een ademanalyse afleggen. Hij weigerde hier echter aan mee te werken. De verdachte krijgt een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn.

Belediging
Hoorn, maandag 30 augustus 2004.
Op maandagavond omstreeks 23.45 uur werd de politie gevraagd bij huiselijke problemen in een woning aan de Nok in Hoorn. Ter plaatse bleek een 25-jarige man uit Bovenkarspel, een ex-relatie van de bewoonster, de woning te zijn binnengedrongen. De man wilde de woning niet verlaten. Toen de politie ter plaatse kwam werd de man beledigend. Hij schold de politiemensen uit voor imbecielen en joden. Bovendien werd een politieman in zijn gezicht gespuwd. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Inbraak in woning/winkel
Ursem, dinsdag 31 augustus 2004.
Op dinsdagsmorgen werd tussen 01.45 en 07.15 uur ingebroken in een woning aan de Ruijtersstraat te Ursem. De daders kwamen binnen door een keukenraam aan de zijkant van het pand te forceren. De woning werd doorzocht. Ook ging men via een binnendeur naar met magazijn en een winkelruimte. Uit het pand werden diverse GSM's gestolen. Ook werden de contactsleutels en een bedrijfsauto ontvreemd. De bedrijfsauto werd later teruggevonden op de Pastoor van Haasterenstraat in Ursem. Uit de auto bleek gereedschap te zijn ontvreemd.