Provincie Overijssel

Woningbouw Overijssel met veertig procent gestegen

In het eerste half jaar van 2004 zijn in Overijssel 1.692 woningen gereedgekomen. Dit zijn 611 meer dan in de vergelijkbare periode van 2003. Hiervan zijn 899 gerealiseerd in West-Overijssel en 793 in Twente. Binnen deze gebieden hebben de gemeenten Deventer (347) en Enschede (291) het grootste aandeel in de productie. Dit blijkt uit cijfers die deze week door het CBS zijn gepubliceerd.

Naast de al gebouwde woningen geeft ook het aantal verleende bouwvergunningen in Overijssel een gunstig beeld over de woningbouwproductie. In tegenstelling tot landelijke ontwikkelingen is dit aantal, vergeleken met vorig jaar, in de eerste zes maanden van dit jaar toegenomen.

Aan het eind van het kwartaal bedroeg het aantal woningen waarvoor een bouwvergunning is verleend, maar de bouw nog gestart moet worden, of in uitvoering is, aan het eind van het tweede kwartaal 8.371. Gedeputeerde Theo Rietkerk ziet in de huidige ontwikkelingen een herstel van de woningbouwproductie in Overijssel. "Ik ben tevreden met het aantal woningen dat dit eerste half jaar gebouwd of in ontwikkeling is. We hebben ze hard nodig."

In de provincie Overijssel zijn tot 2010 4700 woningen per jaar nodig. Het provinciale woningbouwbeleid richt zicht op een betere afstemming tussen vraag en aanbod en het terugdringen van de regelgeving. Daarnaast zet het provinciaal bestuur in op geschikte woningen voor starters en ouderen. Om de plattelandsgemeenten een steun in de rug te bieden bij de ontwikkeling van woningen, stelde GS eind 2003 de zogenaamde knelpuntenpot in. Over negentien plattelandsgemeenten worden 750 extra woningen verdeeld.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Naar de site over ruimte en wonen in Overijssel

© 2004 Provincie Overijssel