Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

Prof. dr. Peter A.H. van Lieshout lid van de WRR
---

31-08-2004

Prof. dr. Peter A.H. van Lieshout lid van de WRR

Professor dr. Peter A.H. van Lieshout (46 jaar) is met ingang van 1 septemberlid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Van Lieshout studeerde psychologie en filosofie aan de Universiteit van Utrecht en in Parijs en hij promoveerde in 1989 in de sociale filosofie aan de universiteit van Groningen. Sinds 1992 is hij part-time hoogleraar Theorie van de zorg aan de Universiteit in Utrecht. Hij was eerder onder meer onderzoeker bij het Nederlands Centrum Geestelijke Volksgezondheid en directeur van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. Daarna was hij werkzaam bij het ministerie van VWS als directeur-generaal gezondheidszorg en bij het ministerie van SZW als project-directeur-generaal Sociale Zekerheid en Zorg.

Over de wrr
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (wrr) is een onafhankelijke denktank voor de Nederlandse regering. De wrr geeft de regering gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen vanuit een langetermijnperspectief. Deze onderwerpen zijn sectoroverstijgenden hebben betrekking op maatschappelijke vraagstukken waarmee de regering in de toekomst te maken kan krijgen. De wrr-adviezen krijgen hun weerslag in openbare rapporten, die zowel een probleemstellend als adviserend karakter kunnen hebben.

Meer informatie:
Jan Groeneveld
Tel. 070-3564668 / e-mail: groeneveld@wrr.nl

© WHY Service Group, for comments e-mail the Webmaster