Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

Prof. dr. Wim B.H.J. van de Donk voorzitter WRR
---

31-08-2004

Prof. dr. Wim B.H.J. van de Donk voorzitter WRR

Met ingang van 1 september is professor dr. Wim B.H.J. van de Donk (42 jaar) benoemd tot voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) door de regering.Hij volgt professor dr. M. Scheltema op, die met gelijke datum is afgetreden wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar.

Wim van den Donk is sinds 1 januari 2003lid van de raad. Hij studeerde politieke wetenschappen en bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen, waar hij in 1987 cum laude afstudeerde. Sindsdien is hij als docent, later hoofddocent bestuurskunde verbonden aan de Katholieke Universiteit Brabant (latere Universiteit van Tilburg) met een onderbreking van 1989 - 1993 toen werkzaam was bij het bureau van de Secretaris-Generaal van het ministerie van Justitie.

In 1997 is hij cum laude gepromoveerd aan de Katholieke Universiteit Brabant op het proefschrift `De Arena in Schema', een verkenning van de betekenis van informatisering voor beleid en politiek inzake de verdeling van middelen onder verzorgingshuizen.Voor dit proefschrift heeft hij in 1998 de G.A. van Poeljejaarprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde gekregen.In 1999 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde aan de vakgroep Recht, Bestuur en Informatisering van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan Universiteit van Tilburg. Het voorzitterschap van de WRR is een full-time functie. Voor een beperkt deel zal Wim van de Donk verbonden blijven aan de Universiteit van Tilburg.

Raadsleden van de WRR worden door de regering telkens benoemd voor een raadsperiode die 5 jaar duurt. De benoeming van Wim van de Donk tot voorzitter geldt voor de zevende raadsperiode die loopt van 2003 tot en met 2008.

Over de wrr
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (wrr) is een onafhankelijke denktank voor de Nederlandse regering. De wrr geeft de regering gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen vanuit een langetermijnperspectief. Deze onderwerpen zijn sectoroverstijgenden hebben betrekking op maatschappelijke vraagstukken waarmee de regering in de toekomst te maken kan krijgen. De wrr-adviezen krijgen hun weerslag in openbare rapporten, die zowel een probleemstellend als adviserend karakter kunnen hebben.

Meer informatie: Jan Groeneveld
Tel. 070-3564668 / e-mail: groeneveld@wrr.nl

© WHY Service Group, for comments e-mail the Webmaster