Politie Amsterdam-Amstelland

Politie schiet agressieve honden neer
31-8-2004. Vanochtend hebben hondengeleiders van de politie met een aantal gerichte schoten twee zeer agressieve Rottweilers doodgeschoten die kort daavoor twee mensen hadden aangevallen en gebeten.

Rond halfzes meldde een bewoner van De Aker dat hij was aangevallen en gebeten door twee dolle honden. Hij wist zich in veiligheid te brengen door zijn woning in te vluchten. Kort daarvoor had zich al een man met een bijtwond gemeld en in de omgeving werd later een doodgebeten kat aangetroffen. Omdat het de hondengeleiders niet lukte de dieren te benaderen of te vangen werd besloten de dieren neer te schieten.

Het bleek te gaan om honden van de stadsdeelwerf aan de Verlengde Ookmeerweg. Zij dienden ter beveiliging van het terrein en waren door een gat in het hekwerk ontsnapt.

---

Stroomstootwapen geclaimd: jongen gepakt

31-8-2004. Maandagmiddag werden in een tram twee jongens van 15 en 17 jaar gearresteerd omdat zij een verboden wapen bij zich hadden. De politie kwam de jongens op het spoor nadat zij een gevonden tas hadden geclaimd waarin het wapen zat. Zij wilden echter niet zeggen wat er in de tas zat. De conducteur die de tas in beheer had waarschuwde de politie.

---

Arrestatie na bedreiging Celebesstraat

31-8-2004. In de nacht van maandag op dinsdag werd een 23-jarige man aangehouden wegens het bedreigen van een buurtbewoner in de Dapperbuurt. De 37-jarige bewoner vermoedde dat de man in drugs handelde en verzocht hem weg te gaan.

De twee mannen kregen vervolgens een woordenwisseling waarop de verdachte een mes trok en bedreigingen uitte. Hij dreigde ook zijn vrienden te halen. Agenten troffen de man aan in de Celebestraat en arresteerden hem.
Met gestolen auto tegen de muur
31-8-2004. Dinsdagochtend rond halfzes werd een onbekende man aangehouden nadat hij met een gestolen auto tegen een muurtje was gereden. Surveillerende politiemensen kregen de auto in de gaten omdat deze gesignaleerd stond. Er volgde vanaf de Naritaweg een achtervolging.

De verdachte verloor de macht over het stuur en reed tegen een muurtje aan. De man vluchtte de auto uit maar kon vrij snel worden achterhaald. In de auto bevonden zich inbrekersgereedschappen. Agent bij arrestatie met traangas bespoten

31-8-2004. Maandagmiddag kwamen twee agenten op aanwijzing van getuigen een autokraker op het spoor. In de Tenierstraat trof één van hen de verdachte aan. Toen de agent de man wilde arresteren ontstond een worsteling waarbij de verdachte traangas in het gezicht van de agent spoot. Een omstander schoot te hulp. Ook deze man werd door de autokraker bespoten. De agent en de omstander wisten de verdachte desondanks te overmeesteren.

Inmiddels gealarmeerde collega's sloegen de man in de boeien. De man moet zich verantwoorden voor diefstal uit auto, verzet bij arrestatie en diefstal met geweld.

---

Winkeldieven op vuist met beveiligingspersoneel

31-8-2004. In een winkel in het centrum van Amsterdam werden maandagavond rond zeven uur drie dieven betrapt. De twee mannen en één vrouw hadden een paar flessen wijn onder hun kleding verstopt en wilden de kassa zonder betalen passeren. Toen de drie werden aangehouden konden twee beveiligers ze slechts met grote moeite in bedwang houden.

Toen de politie arriveerde sloeg de vlam in de pan. Twee verdachten, Spaanse toeristen, werden uiteindelijk in de boeien geslagen. De vrouw bleek in het tumult ontkomen. Zij had daarbij een winkelmedewerker in de hand gebeten.