Ingezonden persbericht


Projectomzet COMPAREX Nederland groeit met ca. 150%

Jarenlange Datacenter-ervaring en de huidige centralisatie-trend zijn de voornaamste succesfactoren.

Zaltbommel, 31 augustus 2004 COMPAREX Nederland B.V., system integrator van ICT-infractructuren heeft het fiscale boekjaar (van juni 2003 t/m mei 2004) afgesloten met een omzetstijging van ca. 50%. Deze omzetstijging t.o.v. het boekjaar 2002-2003 komt voort uit de stijging van de projectomzet en de daaruit voortvloeiende diensten. Het totaal aantal projectgerelateerde diensten is sterk gegroeid met ca. 50%.

Comparex heeft dit jaar geprofiteerd van de tendens dat veel bedrijven behoefte hebben aan specialisten op het gebied van dataconsolidatie. Mede door de huidige economische omstandigheden zijn de meeste bedrijven genoodzaakt hun IT-omgeving te centraliseren. Dit scheelt aanzienlijk in de beheerskosten van hun IT-infrastructuur. Managing director Fred van Dulken: "Comparex is groot geworden in de traditionele rekencentrum/datacenter-omgeving en we hebben enorme ervaring op het gebied van het centraliseren van IT-processen. Voor steeds meer bedrijven blijkt deze expertise de doorslag te geven en vragen ons om hun Server, Storage en Backup & Restore- omgeving beheersbaar te maken, zonder daarbij de Disaster Recovery uit het oog te verliezen. Daarnaast heeft ook de inzet van nieuwe oplossingen door Comparex, zoals bijvoorbeeld de toepassing van virtuele infrastructuren, geleid tot projecten en uitbreiding van de bestaande klantrelaties".

Uitbreiding dienstenpakket door strategische samenwerkingsverbanden Comparex is het afgelopen jaar een aantal belangrijke partnerships aangegaan met o.a VMware, Documentum en KVS. Hierdoor heeft Comparex haar dienstenpakket aanzienlijk verbreed. Fred van Dulken: "We zijn in Nederland de eerste VMWare Authorized Consulting Partner (VACP) en Europees gezien het derde bedrijf dat met deze certificering is bekroond. Dit houdt in dat we onze klanten kunnen voorzien van hoogstaand en uniek advies met betrekking tot de toepassing van een virtuele infrastructuur".

Door de samenwerking met kVault Software (KVS), marktleider op het gebied van archiveringssoftware voor open systemen heeft Comparex haar positie versterkt bij het tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar oplossingen voor e-mailarchivering. Tot slot heeft Comparex in april 2004 een samenwerkingsverband gesloten met Documentum. Zo kan Comparex (end-to-end) oplossingen leveren en implementeren op het gebied van content management, voor zowel de benodigde software en de onderliggende infrastructuur.

Fred van Dulken: "We hebben met onze kern competenties ingespeeld op de actuele vraag. We denken echter dat de huidige tendens zich het komende jaar zal voortzetten. Daarom verwachten we dat we ook in de toekomst opnieuw een sterke groei kunnen realiseren, welke in lijn ligt met de huidige groei."

Over COMPAREX Nederland B.V.
Als System Integrator biedt COMPAREX flexibele, maar vooral stabiele ICT-oplossingen op het gebied van Storage en Servers met 'high availability' op elk niveau. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren, die gericht zijn op het bieden van oplossingen voor mission-critical omgevingen. Haar expertise bevindt zich op de volgende vlakken: Storageconsolidatie, Serverconsolidatie, Back-up & Restore, Disaster Recovery, Server Based Computing.

COMPAREX heeft in Europa circa 900 werknemers en is vertegenwoordigd in elf Europese landen. De jaaromzet in Europa bedraagt ongeveer 300 miljoen euro.