Raadkamer beveelt gevangenhouding van verdachte van brandstichting

Waddinxveen 31-08-2004 - De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft op donderdag 19 augustus jl. de gevangenhouding bevolen van een 19-jarige man uit Waddinxveen, die verdacht wordt van brandstichting in een wooncomplex aan de Kerkweg-Oost in Waddinxveen op vrijdag 16 juli jl. Ook wordt de man ervan verdacht opzettelijk een gasleiding in het wooncomplex te hebben lekgestoken.

In de nacht van 16 juli ontstond brand in de hal van het wooncomplex. Post uit de postvakken van bewoners was in brand gestoken. Een bewoonster die thuis kwam zag in de hal van het flatgebouw rookontwikkeling en hoorde daarbij een sissend geluid. Zij waarschuwde direct Politie en Bandweer. Brandweerlieden roken een gaslucht en constateerden in een meterkast bij de kelderboxen van de flat een gat in één van de gasleidingen. Vanwege de dreiging van een gasexplosie werden uit voorzorg direct alle bewoners van het wooncomplex geëvacueerd. De gemeente stelde voor de evacuatie het gemeentehuis ter beschikking.

De politie kwam de verdachte op het spoor met behulp van technisch onderzoek en diverse getuigenverklaringen. De man, die op zaterdag 10 augustus jl. werd aangehouden, heeft inmiddels bekend de brand te hebben gesticht en de gasleiding te hebben lekgestoken.

De verdachte zal worden onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. Bron: Openbaar Ministerie