ABBOTT DIABETES CARE

De allerkleinste bloedglucosemeter ter wereld!

Diabetes is een chronische ziekte die in de Westerse wereld steeds vaker voorkomt.
Op dit moment zijn er in Nederland al meer dan 450.000 mensen met diabetes en dit aantal groeit jaarlijks sterk. Gelukkig komt er ook steeds meer kennis over diabetes en weet men steeds beter hoe de ziekte behandeld moet worden.

Belangrijk is bijvoorbeeld om vaak de bloedglucosewaarde te meten. Nu is 'bloed prikken' niet het leukste wat er bestaat. Abbott Diabetes Care heeft het echter wel eenvoudiger en prettiger gemaakt met de introductie van de FreeStyle Mini.

Een bloedglucosemeter die geschikt is voor iedereen met diabetes en door zijn minimale afmetingen ook heel handig is mee te nemen.

De FreeStyle Mini is alleen al om te zien een geweldig product. De zilverkleurige en ovale meter is amper zo groot als een luciferdoosje (7,6 cm lang, 4,1 cm breed en 2,0 cm hoog). Hij is hiermee de allerkleinste meter ter wereld en derhalve zeer eenvoudig en discreet mee te nemen.


0,3 microliter bloed
Verder blinkt hij uit in gebruiksvriendelijkheid. Er is bijvoorbeeld maar heel weinig bloed nodig om een betrouwbare meting te verkrijgen. Met slechts 0,3 microliter (dat is de hoeveelheid als gevolg van een speldenprikje) is de meter al tevreden.
Voor de gebruiker betekent dit dat hij niet zo diep hoeft te prikken waardoor het uitvoeren van een meting gepaard gaat met aanzienlijk minder pijn dan voorheen.

Ook is het mogelijk altijd nog bloed toe te voegen wanneer het druppeltje tóch nog te klein was, waardoor eventuele stripverspilling voorkomen wordt.

Snelheid & verlichting
De FreeStyle Mini is een ongelooflijk snelle meter. In slechts 7 seconden staat de uitslag op het afleesscherm.
Dat is net genoeg om de vingerprikker en het buisje strips terug in het (eveneens zeer compacte) hoesje te stoppen. De meter kan gewoon in het hoesje blijven zitten tijdens het uitvoeren van de meting. Voor gebruik
in donkere of slecht verlichte ruimtes is de FreeStyle Mini uitgerust met een speciaal lampje.
Hiermee worden zowel het afleesscherm als de teststrip verlicht op het moment dat dit nodig is.

Technische gegevens.
Het meetprincipe van de FreeStyle Mini is zodanig dat alle glucose in het bloedmonster wordt gemeten. Dit heeft als grote voordeel dat er nauwelijks invloed bestaat van interfererende stoffen, hetgeen de betrouwbaarheid van de meting bijzonder groot maakt.

De FreeStyle Mini meet bloedglucosewaarden van 1,1 tot 27,8 mmol/l en kan bovendien tot 250 meetwaarden onthouden. Wanneer deze waarden weer worden opgevraagd, staat automatisch de juiste datum en de tijd aangegeven waarop de meting is verricht. De datum en tijd blijven bovendien in het scherm zichtbaar, ook wanneer de meter uit is. Een ander handigheidje is de mogelijkheid om een 'herinneringsalarm' in te stellen.
Hiermee kan de gebruiker eraan worden herinnerd dat hij een meting moet verrichten.