Politie Limburg-Noord


Twaalf winkeldieven aangehouden
Datum: 31-08-2004
Tijd bericht: 17:33
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal negen personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een verdachte werd in verzekering gesteld, een verdachte werd doorverwezen naar bureau HALT, en negen zaken werden afgehandeld door middel van snelrecht.

Disctrict Venlo Venlo -- De politie heeft woensdagavond in een winkel aan de Straelseweg een 18-jarige Rus aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man probeerde sigaretten mee te nemen zonder te betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een boete kreeg opgelegd van ¤ 125,00.

Venlo -- De politie heeft donderdagmorgen in een winkel aan de Straelseweg een 22-jarige man uit Venray aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man probeerde schoenen ter waarde van ¤ 76,75 mee te nemen zonder te betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de zaak is afgehandeld door middel van snelrecht.

Tegelen -- De politie heeft donderdagmiddag in een winkel aan de Kerkstraat een 15-jarig meisje uit Horn en een 15-jarige jongen uit Tegelen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee probeerden voor ¤ 1,00 goederen mee te nemen zonder te betalen. Zij werden meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De jongen kreeg een dagvaarding in het kader van snelrecht omdat hij al eerder doorverwezen was naar bureau Halt. Het meisje werd doorverwezen naar bureau Halt. De ouders werden door de politie in kennis gesteld.

Venlo -- De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel aan de Keulsepoort een 22-jarige man uit Venray aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man probeerde goederen ter waarde van ¤ 15,00 mee te nemen zonder te betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de zaak door middel van snelrecht werd afgehandeld.

Disctrict Roermond Roermond -- De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel aan de Graaf Gerhardstraat een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw probeerde kleding ter waarde van ¤ 10,50 mee te nemen zonder te betalen. Zij werd overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat het ging om een stelselmatige dader. Zij werd in verzekering gesteld. De vrouw kreeg tevens een winkelverbod voor de betrokken winkel voor de duur van twaalf maanden.

Roermond -- De politie heeft maandagmiddag in een winkel aan de Godsweerdersingel een 22-jarige man uit Breda en een 15-jarig meisje uit Montfort aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal probeerde drank mee te nemen zonder te betalen. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar de zaak werd afgehandeld door middel van snelrecht. De ouders van het meisje werden in kennis gesteld.

Disctrict Weert Weert -- De politie heeft maandag een 28-jarige Oekraïner en een 28-jarige Litouwer aangehouden in een winkel aan het Collegeplein op verdenking van winkeldiefstal. De mannen probeerden levensmiddelen mee te nemen zonder te betalen. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar de zaak werd afgehandeld door middel van snelrecht.

Disctrict Veray Venray -- De politie heeft vrijdagmorgen in een winkel aan de Kiosk een 38-jarige man uit Oirlo aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man probeerde levensmiddelen met een waarde van ¤ 9,66 mee te nemen zonder te betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij nog een boete van ¤ 42,00 had openstaan die hij gelijk betaalde. De zaak is afgehandeld door middel van snelrecht.

Venray -- De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige Pool aangehouden in een winkel aan de Kiosk op verdenking van winkeldiefstal. De man probeerde levensmiddelen ter waarde van ¤ 3,30 mee te nemen zonder te betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De zaak werd afgehandeld door middel van snelrecht.