Gemeente Twenterand


Wethouder Lambers start gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal

Dinsdag 31 augustus a.s. om 14.00 uur geeft wethouder Lambers op het afvalbrengpunt aan de Aziëlaan in Vroomshoop het officiële startschot voor het één jaar durende proefproject van de gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal in de gemeente Twenterand. Vanaf woensdag 1 september kunnen inwoners van de gemeente Twenterand alle soorten babyluiers, babyverzorgingsdoekjes en incontinentiemateriaal inleveren bij de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en het afvalbrengpunt.

Hoe moeten de luiers en het incontinentiemateriaal worden aangeboden? De luiers en het incontinentiemateriaal moeten worden aangeboden in speciale zakken. Maandverband, inlegkruisjes, papier en plastic mogen niet worden aangeboden.Vanaf woensdag 1 september kunt u bij de onderstaande kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, het afvalbrengpunt en de beide gemeentehuizen gratis een rol van 10 speciale plastic zakken van 30 liter verkrijgen. U kunt de zakken dichtknopen met een dubbele knoop. Gebruik hiervoor geen andere sluitsystemen zoals ijzerdraadjes.

De luierzakken kunt u tijdens openingsuren brengen bij de volgende inzamelpunten, waar een afvalcontainer staat van Knowaste:
· Afvalbrengpunt, Aziëlaan 14, Vroomshoop

· Peuterspeelzaal `t Schakeltje, Geerdijk 87, Vroomshoop
· Peuterspeelzaal Waggel Waggel, Karel Doormanlaan 3, Vroomshoop
· St. Kinderopvang Dol.fijn, Plantsoen 73, Vroomshoop
· Stichting peuterspeelzalen en kinderopvang Den Ham-Vroomshoop, Broekmaten 4, Den Ham

· Peuterspeelzaal Duimelot, Broekmaten 4, Den Ham
· Peuterspeelzaal en kinderopvang Triangel, Marijkestraat 10, Westerhaar

· Peuterspeelzaal en kinderopvang Triangel, Westeinde 489, Vriezenveen
· Peuterspeelzaal en kinderopvang Triangel, Krijgerstraat 4, Vriezenveen

· St. Prot. Chr. Kinderdagverblijf Dukkie, Linthorstlaan 14, Vriezenveen

De luiers en het incontinentiemateriaal worden door Knowaste gerecycled. Papier en plastic worden teruggewonnen en opnieuw gebruikt. Het overgebleven slib wordt hergebruikt in de landbouw. Als u alle luiers inlevert tijdens de periode dat uw kind luiers nodig heeft, bespaart u 6 bomen, 8.000 liter water en een hoeveelheid energie dat vergelijkbaar is met 190 liter dieselolie.

Vragen?
Op de inzamelpunten en op het gemeentehuis kunt u hierover een folder verkrijgen met meer informatie. Als u vragen heeft over de invoering van de gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal door de gemeente Twenterand kunt u bellen met de gemeente, telefoonnummer (0546) 55 77 77. Voor technische vragen over de gescheiden luierinzameling (vervanging containers, klachten, etc.) kunt u bellen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77. Meer informatie over het recyclen van luierafval kunt u vinden op de website van Knowaste, www.knowaste.nl.