Gemeente Den Haag

augustus 2004
Herinrichting Duindorpse Terschellingsestraat en omgeving (31 augustus)

Het college van B&W heeft ingestemd met het herinrichtingsplan van de Terschellingsestraat en omgeving. Het gaat om een aanzienlijke verbetering van de openbare ruimte. Dit door onder meer de aanleg van verkeersdrempels en meer parkeerplaatsen. In samenspraak met de bewoners en overige belanghebbenden is het plan tot stand gekomen.

De herinrichting omvat naast de Terschellingsestraat ook het gedeelte van de Zeezwaluwstraat tussen de Tesselsestraat en de Meeuwenstraat. Bovendien gaat het om het gedeelte van de Meeuwenstraat dat ligt tussen de Terschellingsestraat en de Zeezwaluwstraat. In totaal is met de herinrichting ruim
EUR 580.000,- gemoeid.
De straten worden over de gehele breedte heringericht en in de rijweg komen snelheidsremmende drempels. Daarnaast wordt het mogelijk aan beide zijden van de straat te parkeren waarmee het aantal parkeerplaatsen zal toenemen.
Het plan sluit aan op de uitgangspunten van het wijkplan en past ook bij de herinrichting van andere nabijgelegen straten in Duindorp. Net als bij de Flakkeesestraat wordt in de Terschellingsestraat en omgeving met de uitvoering van de herinrichting in het derde kwartaal van 2005 gestart. Oplevering vindt plaats in het vierde kwartaal van 2005.