SARA


SARA presenteert SARAgene op Genomics Momentum 2004

Van 31 augustus tot 1 september organiseert het Nationaal Regieorgaan Genomics in De Doelen te Rotterdam het Genomics Momentum 2004.

Op de Genomics Plaza & Knowledge Exhibition van Genomics Momentum 2004 is SARA aanwezig met een grote stand. Tijdens de Exhibition demonstreert SARA met behulp van een virtual reality-opstelling onder andere de Life Sciences-toepassing SARAgene.

SARAgene
SARAgene wordt door SARA ontwikkeld in nauwe samenwerking met de afdeling Pharmaceutical Research and Development van Johnson & Johnson. Door gebruik te maken van de 'oneindige' ruimte van de virtuele wereld is het mogelijk grote hoeveelheden gegevens tegelijkertijd te visualiseren en op verschillende niveaus te onderzoeken. Zo kan een bioloog in een oogopslag genloci, sequentiedata, molecuulstructuren, metabolic pathways en expressiegegevens van een groot aantal proteïnen overzien.

In de PDF-file 'SARAgene HOWTO' (bestandsgrootte 1 MB) kunt u meer lezen over de mogelijkheden van SARAgene.

Collaborative SARAgene

SARAgene is ook beschikbaar in een 'collaborative' variant. Door integratie van video- en audioconferencing-mogelijkheden in SARAgene kunnen wetenschappers gezamenlijk genomics-databases raadplegen en overleggen over hun waarnemingen, terwijl zij zich in VR-omgevingen op verschillende locaties bevinden.

SARA ondersteunt de Life Sciences met:


· supercomputing capaciteit

· back-up-voorzieningen en archiving

· mass storage

· high-performance networking

· information visualization

· data source integration

· virtual reality

· GRID-faciliteiten

· e-Science

Meer informatie over Genomics Momentum 2004 kunt u vinden op: www.genomicsmomentum2004.org.