Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GroenLinks Naarden zet in op digitaal gemak

NAARDEN, 31 augustus 2004 ­ GroenLinks Naarden heeft haar website drastisch vernieuwd. Met de vernieuwde en uitgebreide site wil de politieke partij het contact met belangstellenden verbeteren.

De nieuwe site biedt ruimte voor actueel nieuws, achtergronden en columns. Ook kan het vergaderschema van de gemeenteraad worden ingezien, waarin GroenLinks Naarden vooruitblikt op belangrijke vergaderingen en haar standpunten toelicht.

Ook heeft de partij een geavanceerd documentsysteem in gebruikgenomen. Hiermee kan de fractie met enkele muisklikken belangrijke documenten, zoals notulen en openbare besluiten, publiceren.

Inzicht

Het intelligente nieuwssysteem zorgt er vervolgens voor dat deze documenten bij relevante artikelen worden getoond. "Wij hopen de inwoners van Naarden zo beter van informatie te kunnen voorzien", licht fractievoorzitter Wil de Vries-Kempes toe.

"Door bijvoorbeeld notulen openbaar te maken en te relateren aan onze eigen nieuwsberichten hopen wij het proces áchter de besluitvorming beter te kunnen duiden. Geïnteresseerden krijgen op deze manier beter inzicht in voor hen relevante besluiten."

Gemak

De fractie van GroenLinks Naarden beseft dat de technologie niet stilstaat en dat nieuwe vormen van communicatie mogelijk zijn geworden. Belangstellenden kunnen met de komst van de nieuwe site bijvoorbeeld via speciale software automatisch de laatst gepubliceerde berichten van de site ophalen. Ook zijn op de site meest recente nieuwsberichten van de gemeente zelf te vinden.

Bij voldoende belangstelling zal GroenLinks Naarden in de toekomst tevens een eigen e-mailnieuwsbrief uitgeven. Hiermee kan de fractie geïnteresseerden per e-mail op de hoogte houden van de lokale politieke beslommeringen.

De nieuwe site wordt 1 september officieel in gebruikgenomen en is te vinden op http://www.groenlinks-naarden.nl.

--------------------------------------------
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht