APPLE

4D S.A. introduceert versie 2004: tot 200x sneller en...

4D S.A. introduceert versie 2004: tot 200x sneller en geoptimaliseerd voor de Power Mac G5 en Mac OS X Panther

PARIJS, August 31/PRNewswire/ --


- Geheel nieuwe Mach-O versie met geavanceerde ontwikkel- en distributiemogelijkheden bevat meer dan 100 extra functies

4D S.A., fabrikant van de 4th Dimension RAD/RDBMS omgeving, 4D Business Kit en 4D WebSTAR Server Suite, introduceert vandaag 4th Dimension 2004 met een nieuwe gestroomlijnde ontwikkelomgeving, nieuwe distributiemogelijkheden met lagere gebruikskosten, geavanceerde web server functionaliteit, nieuwe XML en web services technologieën en veel meer. 4D 2004 is ingrijpend gewijzigd om optimaal gebruik te maken van Mac OS X versie 10.3 'Panther' en de Power Mac G5.

De database engine is tot 200x sneller dan voorgaande versies. En dankzij een volledig herziene interface kunnen 4D ontwikkelaars nu mooie, volledig 'native' Panther applicaties bouwen.

'4D 2004 is onze beste release ooit,' aldus Laurent Ribardière, directeur en oprichter van 4D SA. 'Dankzij meer dan 100 nieuwe functies, waaronder nieuwe interface objecten, revolutionaire nieuwe distributietechnieken en een aanzienlijk verbeterde performance kunnen 4D ontwikkelaars, geruggesteund door de Power Mac G5, de meest elegante en best performende applicaties ter wereld bouwen.'

'Wij zijn enthousiast over de snelle, nieuwe versie van 4D's 4th Dimension Design omgeving en de verbeteringen voor de Power Mac G5 en Mac OS X', aldus Ron Okamoto, Apple's vice president Worldwide Developer Relations. 'Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de snelheid en nieuwe mogelijkheden van 4D 2004 om hun applicaties eenvoudig te integreren met de native applicaties van Apple en te profiteren van de revolutionaire performance van de Power Mac G5.'

Nieuwe ontwikkelfuncties, XML gerelateerde technieken en meer

De 4th Dimension 2004 Design omgeving heeft een geheel nieuwe 'look and feel' gekregen voor een verhoogde ontwikkel productiviteit. Dankzij de nieuwe Form Editor kunnen ontwikkelaars nu sneller dan ooit mooie applicaties bouwen. Vele nieuwe interface objecten, zoals Sheets, 3D bevel buttons, de List Box en verbeterde subforms maken het de ontwikkelaar mogelijk om moderne efficiënte applicaties te bouwen.

Afkomstig van een bedrijf dat belang hecht aan technologisch leiderschap, continueert 4th Dimension 2004 de bedrijfstraditie om nieuwe standaarden te ondersteunen met de nieuwe web services technologie, de toevoeging van XML streaming generation, XSLT en meer. 4D ontwikkelaars kunnen deze nieuwste technieken gebruiken om hun applicaties te integreren met de native applicaties van Apple en leidende applicaties van derde partijen, zoals Microsoft Office 2004.

4th Dimension 2004 bevat diverse features voor eindgebruikers als toevoeging op de nieuwe features voor ontwikkelaars. Via wijzigbare schermen kunnen eindgebruikers zelfs in gecompileerde applicaties schermen naar eigen inzicht aanpassen. Ook geautomatiseerde applicatie distributie en de nieuwe backup en restore functies maken deel uit van de nieuwe mogelijkheden in deze revolutionaire release.

Voor meer informatie over 4th Dimension 2004 raadpleeg http://www.4d.nl

Over 4D S.A.

4D S.A. is opgericht in 1984 in Parijs, Frankrijk. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, produceert en distribueert de 4D productlijn die bevat: 4th Dimension - voor snelle database ontwikkeling, 4D WebSTAR - de leidende Mac Web server en 4D Business Kit - voor het bouwen van on-line winkels. De producten van 4D worden ondersteund via developer programma's voor bedrijven en individuele ontwikkelaars, value-added resellers en system integrators. 4D is aanwezig in meer dan 50 landen via een netwerk van distributeurs en wordt intensief gebruikt door meer dan 7000 professionele software ontwikkelaars en 4 miljoen eindgebruikers over de gehele wereld. 4D S.A is een internationaal bedrijf met nevenvestigingen en kantoren in Frankrijk, Verenigde Staten, United Kingdom, Duitsland, Spanje, Zweden, Australië en Japan.

De URL voor deze release is:
http://www.4d.com/products/downloads.html

De in dit bericht genoemde merken en producten zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaren.

Source: Apple

Hollande Inventive; Paul Hanraets, Email: paul.hanraets@inventive.nl

31 aug 04 08:41