Gemeente Best

30-08-2004
Oproep project Handicapproof Best

Oproep project Handicapproof Best
Samen door één deur is Best!
Heeft u een lichamelijke beperking of heeft u een kind met een lichamelijke beperking, en wilt u dat ook uw wensen en behoeften meetellen? Doe dan mee met het project "Best Handicapproof: Samen door één deur is Best!". De gemeente heeft namelijk besloten om medewerking te verlenen aan dit provinciale project. Samen met de gemeente Laarbeek bijt Best de spits af.

Doel project
Met dit project wil de gemeente achterhalen wat de wensen en behoeften zijn van de Bestse inwoners met een lichamelijke beperking. Aan verschillende mensen, al dan niet aangesloten bij een vereniging, zal worden gevraagd om samen aan de slag te gaan. In eerste instantie om te kijken hoe deze wensen en behoeften in beeld zijn te krijgen. Vervolgens om ze ook daadwerkelijk boven tafel te krijgen en op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen. De gemeente Best is namelijk van mening dat het altijd beter kan. Zeker als het gaat om het ontwikkelen van beleid dat van invloed is op de leefomgeving van haar inwoners en (zeker ook) voor de inwoners met een beperking. Best vindt dat dit beleid zo veel mogelijk moet aansluiten bij de wensen en behoeften van de Bestse samenleving.
De gemeente, het PON (instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant) en het POG (Brabants centrum voor gehandicaptenbeleid) bieden ondersteuning bij het project. De provincie Noord-Brabant neemt de financiering van het project voor haar rekening.

Opzet
In het project "Samen door één deur is Best!" worden alle leeftijdsgroepen benaderd: ouders van kinderen met een beperking, jongeren en volwassenen. Samen met deze groepen willen wij nadenken en praten over onder meer: wat zijn jullie ervaringen, wensen en behoeften als het gaat om bijvoorbeeld wonen, welzijn, zorg, sport, uitgaan, winkelen en arbeid? Zijn er zaken die veranderd moeten worden? Wat kan de gemeente doen en wat kunnen anderen doen? En waar moet meer aandacht voor komen? Door met elkaar hierover te praten en ook na te denken over de toekomst en wat dan wellicht nodig is aan voorzieningen, krijgt de gemeente Best een duidelijk beeld van wensen, behoeften en verwachtingen. En dit zal zij gebruiken om beleid te ontwikkelen en aan te passen.

Informatie
In oktober zal een informatiebijeenkomst worden georganiseerd voor alle burgers uit de gemeente Best, die een lichamelijke beperking ervaren. Te zijner tijd leest u hierover meer op deze pagina. Met de doelgroep jongeren worden nu al persoonlijke interviews gehouden.
Wilt u meer informatie of wilt u op de hoogte gehouden worden dan kunt u terecht bij:

* Gemeente Best, Ivonne van der Linden, 0499- 360437, i.vander.linden@gembest.nl

* Stichting Mobest, Wil Vugts, 0499 - 391890, mobestjw@iae.nl