Politie Friesland

Politieberichten van 30/8 13.00 uur t/m 31/8 07.00 uur

Fryslân 31-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

N361: aanrijding met dodelijke afloop
Maandag omstreeks 11.00 uur reed een 53-jarige automobiliste uit Damwoude over de Lauwersseewei. De vrouw kwam uit de richting Dokkum en reed in de richting van Rinsumageest. Volgens getuigen raakte de auto op enig moment met de rechterwielen naast de weg. De auto reed enkele tientallen meters door de berm om vervolgens over de kop te slaan. De auto kwam op de kop in de sloot terecht. De vrouw is ter plaatse overleden. De weg is tot circa 13.15 uur aan beide zijden afgezet.

Twijzelerheide: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 07.40 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de kruising Bjirkewei en Wyldpaed-West. Een 54-jarige man uit Kollumerzwaag reed over het Wyldpaed, richting Rijksstraatweg. Ter hoogte van de kruising verleende hij geen voorrang aan een 41-jarige man uit Twijzelerheide, die over de Bjirkewei van rechts kwam. De 41-jarige man raakte gewond en moest door de brandweer uit zijn auto gehaald worden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Oosterwolde: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Kringgreppelstraat. Man kwam binnen na het losschroeven van een keukenramen. Uit de woning werd audio- en videoapparatuur gestolen. Uit de berging werd een fiets gestolen; uit de tuin werden twee jumbo skelters weggenomen. De 48-jarige bewoner deed aangifte.

Sneek: aanrijding door alcomobilist
Maandag omstreeks 18.10 uur vond op de oude Koemarkt een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 44-jarige man uit Sneek reed aan de linkerzijde over de Oude Koemarkt komende uit de richting van het Hoogend. Uit tegenovergestelde richting kwam een 39-jarige vrouw uit Weidum. Zij reed rechts, maar stuurde naar links om een aanrijding te voorkomen. De andere bestuurder stuurde op dart moment juist terug naar zijn eigen rechterzijde. Een aanrijding was het gevolg. De Sneker bleek onder invloed. Aan het bureau blies hij 1150 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dokkum: brand in woning
Maandag omstreeks 21.10 uur moest de brandweer uitrukken naar een brand in een woning aan de Professor U. Hubertstraat. De bewoonster, een 22-jarige vrouw, had de woning zelf al verlaten. Binnen 15 minuten was de brand geblust. De bijkeuken brandde geheel uit. Zowel de keuken als de woning hadden rook- en waterschade. De oorzaak is vermoedelijk een storing in de wasmachine.

Leeuwarden: omgevallen kraan in brand
Maandag omstreeks 14.30 uur is op het Ruiterskwartier bij de Prinsentuin een graafkraan in brand geraakt, nadat hij was omgevallen bij werkzaamheden. De brandweer bluste het vuur. De machinist, een 34-jarige man uit Winsum, raakte gewond. Hij had verwondingen aan zijn arm en rug.

Sneek: aanhouding na achtervolging
Maandag omstreeks 15.00 uur heeft de politie twee 31-jarige mannen uit Alkmaar aangehouden. De mannen reden met een personenauto over de A7 van Bolsward naar Sneek. De auto bleek onverzekerd en niet gekeurd. Op de Bloemstraat werd de auto aan de kant gezet. De bestuurder bleef zitten; de passagier nam een dreigende houding aan en rende vervolgens weg. Na een achtervolging kon hij op het Grootzand worden aangehouden. Aanvankelijk nam hij een agressieve houding aan. Na dreiging met pepperspray gaf hij zich gewonnen. De verdachte werd nog gezocht voor het uitzitten van een gevangenisstraf van 7 dagen. Hij is ingesloten. Ook de bestuurder werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden zonder rijbewijs, APK en verzekering. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Wommels/Wyns; autos te water
Maandag zijn twee personenautos te water geraakt. In beide gevallen konden de inzittenden zelf ongedeerd op het droge komen. Om 17.00 uur slipte een 25-jarige inwoner van Leeuwarden op de Littenserbuorren in Wommels, draaide 180 graden en kwam op zn kop rechts in de sloot terecht. Omstreeks 22.50 uur merkte een 45-jarige inwoner van Leeuwarden een bocht in de Wyns te laat op. Hij kwam in de linkerberm en vervolgens in de sloot.