Politie Groningen

Persberichten disndag 31 augustus 2004

provincie Groningen 31-08-2004 -

Groningen: aanrijding tussen twee autos
Op de kruising van de Friesestraatweg met de Edelsteenlaan vond maandagavond een aanrijding plaats tussen een 52-jarige automobilist uit Groningen en een 49-jarige automobiliste uit Oostwold. De kruising is voorzien van verkeerslichten en beide bestuurders verklaarden door het groene licht te zijn gereden. Bij controle bleek de 49-jarige vrouw alcohol gedronken te hebben. Zij blies een promillage van 0.55 en kreeg een rijverbod en proces-verbaal. Een ongevallenregistratie wordt opgemaakt.

Groningen: autokraker gepakt
Een getuige attendeerde de politie op een 39-jarige man die op het Wilgenpad een auto-inbraak had gepleegd. Op basis van het signalement werd de verdachte op de Eikenlaan aangehouden. Uit de auto was een radio-cdspeler verdwenen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: verkeerscontroles
Rond de Grote Markt controleerde de politie maandagmiddag 10 bromfietsen. Zeven brommer bleken een te groot vermogen te hebben. Verder werden er nog drie bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de helm en een vanwege een gladde band. Op de Rijksweg (50km) werd maandagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1118 gecontroleerde voertuigen reden er 86 te snel. Hoogst gemeten snelheid, 92 km per uur.

Groningen: winkeldievegge moet nog zitten
Een 47-jarige vrouw werd maandagmiddag bij een supermarkt aan de Siersteenlaan door het personeel betrapt op het stelen van een aantal goederen. De vrouw werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar bleek dat de vrouw nog een celstraf tegoed te hebben van 10 dagen. Zij wordt overgedragen aan justitie.

Groningen: man geraakt door busspiegel
Een 29-jarige man uit Groningen raakte maandagmiddag gewond aan zijn hoofd nadat hij door een busspiegel werd geraakt op het Wouter van Doeverenplein. De man werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De buschauffeur, die vermoedelijk niets van het ongeluk merkte, reed door na de aanrijding. Er is een onderzoek gestart naar de identiteit van de chauffeur.