Crucell N.V.

Published: 16:00 31.08.2004 GMT+2 /Source: Crucell N.V. /AEX: CRXL /ISIN: NL0000358562

Met PER.C6® geproduceerd HIV vaccin maakt voortgang in klinisch onderzoek

Leiden, 31 augustus 2004 - Op de vandaag gehouden AIDS Vaccine 2004 conferentie in het Zwitserse Lausanne heeft Dr Robin Isaacs, Executive Director for Vaccine Research bij Merck & Co. bekendgemaakt dat een van Merck's kandidaat-vaccins tegen HIV, geproduceerd met Crucell's PER.C6® technologie, binnenkort de volgende klinische testfase zal ingaan.

Het HIV vaccin waarmee Merck de volgende fase van klinische ontwikkeling hoopt in te gaan, is gebaseerd op een recombinant adenovirus en wordt geproduceerd met behulp van de PER.C6® celtechnologie van Crucell. Daarmee kunnen vaccins worden geproduceerd op de grootschalige wijze die nodig is om aan de wereldwijde vraag te kunnen voldoen. Crucell en Merck sloten in oktober 2000 een overeenkomst waarbij Merck een exclusieve commerciële licentie kreeg om de PER.C6® technologie te gebruiken voor het ontwikkelen van een vaccin tegen HIV. Op grond van die overeenkomst ontvangt Crucell aanvangs- en jaarlijkse betalingen, evenals royalty's en betalingen bij het bereiken van in de overeenkomst omschreven 'milestones'. Zodra de nieuwe fase van het HIV-programma daadwerkelijk start, zal Merck een dergelijke 'milestone' betaling doen. De hoogte hiervan wordt niet bekendgemaakt.

"De voortdurende vorderingen met dit vaccin, dat van levensbelang is, laten duidelijk zien dat onze PER.C6® technologie een uiterst effectieve productiemethode vormt," zei hierover Jaap Goudsmit, Chief Scientific Officer van Crucell. "Wij zijn er trots op mee te kunnen werken aan het ontwikkelen van een product tegen een van de belangrijkste ziekten waartegen nu nog geen effectief geneesmiddel bestaat."

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO werden in 2003 bijna 5 miljoen mensen besmet met HIV - het grootste aantal dat ooit in een jaar werd besmet sinds de start van de epidemie. Naar schatting leven nu 38 miljoen mensen wereldwijd met HIV. Meer dan 20 miljoen mensen zijn aan AIDS overleden sinds in 1981de eerste gevallen werden geconstateerd.

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria en West-Nijl virus. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Aventis Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6® technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6® technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on February 27, 2004, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Klik hier voor PDF versie:

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Elizabeth Goodwin
Director Investor Relations and Corporate Communications Tel. +31 (0)71 524 8718
e.goodwin@crucell.com