Fractie PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Dinsdag 31 augustus 2004

PvdA wil af van dubbele petten Van Sluis

De dubbelfunctie van wethouder Van Sluis, verantwoordelijk wethouder Haven én president-commissaris van het Havenbedrijf, zit naar mening van de PvdA een goede verantwoordingsdiscussie in de weg. De PvdA zal dit donderdag aan de orde stellen in het interpellatiedebat.

Gisteren kondigde de PvdA al aan dat zij donderdag a.s. een interpellatiedebat in de gemeenteraad wil omdat zij vindt dat de politiek, in dit geval het college van B&W, een eigen verantwoordelijkheid heeft die niet gedekt wordt door een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Raad van Commissarissen. De PvdA wil dat het college, inclusief havenwethouder Van Sluis, ook zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en zelf een onderzoek doet naar feiten, omstandigheden en risico s.

Omdat wethouder Haven ook voorwerp van onderzoek is vindt de PvdA ook dat een ander collegelid, en het liefst de burgemeester, de verantwoordelijkheid voor en de aansturing van onderzoek naar de gang van zaken vanuit het college voor zijn rekening moet nemen.

De PvdA verwijst ook naar de aanbevelingen die de Rekenkamer Rotterdam in het rapport over deelnemingen doet. Met verwijzing naar deze aanbevelingen, die door de gemeenteraad zijn overgenomen, meent de Partij van de Arbeid dat wethouder Van Sluis per onmiddellijk de pet van president-commissaris zou moeten afzetten.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Meer informatie:

Voor vragen:Els Kuijper, 010-4116218

Bijlage: aanvulling interpellatieverzoek Havenbedrijf - RDM

Monique Smits, communicatie & beleid

010-417 9368, 06-123 55 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl

Fractie PvdA Rotterdam

Coolsingel 40

3011 AD Rotterdam

010-417 2105
pvda@stadhuis.rotterdam.nl

www.pvdarotterdam.nl