Interbrew

PERSBERICHT

InBev en FEMSA voltooien transactie waarmee ze hun relatie beëindigen

Brussel, 31 augustus 2004

InBev (Euronext: INTB) en Fomento Economico Mexicano SA de CV ("FEMSA") maken vandaag de afronding bekend van hun eerder aangekondigde transactie om hun wederzijdse Amerikaanse en Mexicaanse belangen af te stoten en om de distributierechten, in handen van de Amerikaanse joint venture, toe te wijzen aan het VS-filiaal van de Mexicaanse brouwer.

In het kader van de transactie heeft InBev haar belang van 30% in Femsa Cerveza SA de CV ("CCM"), een dochteronderneming van FEMSA, verkocht aan FEMSA. Tegelijk heeft Labatt USA L.L.C. ("LUSA"), de Amerikaanse dochteronderneming van InBev, de Amerikaanse distributierechten voor CCM-merken overgedragen aan Wisdom Imports Sales Company L.L.C. ("Wisdom"), een dochteronderneming van CCM, in ruil voor de terugkoop van het belang van 30% dat Wisdom bezit in LUSA. In totaal was met deze transactie een contant bedrag van US$1,245 miljard gemoeid.

InBev is nu voor 100% eigenaar van LUSA en FEMSA voor 100% van CCM. Gedurende een overgangsperiode van vier maanden na het voltooien van de transactie blijft LUSA de merken van CCM in de Verenigde Staten verdelen in het kader van een tijdelijke exclusieve distributieovereenkomst met Wisdom. Verwacht wordt dat LUSA en Beck's North America na het afronden van de transactie zullen fuseren tot één enkele organisatie.

In een reactie op de aankondiging verklaarde John Brock, CEO (Algemeen Directeur) van InBev "We zijn tevreden dat we deze transactie hebben afgerond en geloven dat dit voor beide partijen de beste oplossing is. De nieuwe combinatie InBev is nu vrij om zich te concentreren op het bouwen van een ééngemaakt distributiesysteem in de Verenigde Staten. We zullen een leidinggevende portfolio van luxemerken kunnen leveren in de VS en zijn nu goed geplaatst voor verdere strategische groei in deze belangrijke markt."

De transactie die vandaag werd aangekondigd, was afhankelijk van het voltooien van de InterbrewAmBev combinatie, die op vrijdag 27 augustus 2004 werd aangekondigd en waarbij Interbrew (Euronext: INTB) en Companhia de Bebidas das Américas (AmBev) (NYSE: ABV, ABVc; en Bovespa: AMBV4, en AMBV3) een combinatie aangingen om InBev op te richten.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INTB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass® Ale. InBev stelt ongeveer 70.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2003 realiseerde InBev een netto-omzet van meer dan E9,3 miljard (2003 pro forma). Bezoek voor meer informatie onze website www.inbev.com.

Contactinformatie voor InBev:
Marianne Amssoms Patrick Verelst
Head of Corporate Media Relations Vice President Investor Relations Tel.: +32-16-31-57-69 Tel.: +32-16-31-55-41
E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


-----------------------


---- --