Politie Gelderland-Zuid

Politie rondt onderzoek omgekomen voetganger op A50 af

Ewijk 31-08-2004 - (08)

De politie rondt vandaag het onderzoek naar een zaterdagnacht op de A50 aangereden man af. Uit het politieonderzoek is gebleken dat er sprake is van een ongeval. Een misdrijf is uitgesloten. Rond 03.30 uur zaterdagnacht reed een 27-jarige Wijchenaar over de A50 van Arnhem in de richting Den Bosch. Plotseling kwam een voetganger, naar later bleek een 27-jarige man uit Uden, de rijbaan op. De bestuurder kon de man niet meer ontwijken, waarna een aanrijding ontstond. De Udenaar overleed ter plaatse. Nog onduidelijk was hoe de man daar terechtkwam. Hoewel er geen aanwijzing was van een misdrijf, is de politie toch een onderzoek gestart om deze mogelijkheid uit te sluiten.

Op maandag is een zoekactie gehouden waarbij een groep ME is ingezet. De berm naast de A50 ter hoogte van het knooppunt Ewijk is afgezocht naar mogelijke aanwijzingen of persoonlijke eigendommen van het slachtoffer. Ook is een helikopter ingezet die de omgeving heeft afgezocht naar sporen of een mogelijk achtergelaten voertuig. Dit onderzoek leverde verder geen aanwijzingen op die in de richting van een misdrijf wezen. Uit sectie op het slachtoffer blijkt eveneens dat de man ten gevolge van de aanrijding is overleden.

Inmiddels is via getuigenverklaringen vast komen te staan dat de man zaterdagnacht na een avond stappen met een taxibus vanuit Uden richting Ewijk is gebracht. Op de Maas en Waalweg is hij uitgestapt. De man had bemerkt dat hij in een taxibus zat die in een voor hem verkeerde richting reed en wilde terug naar Uden. Kort daarna is hij op de snelweg A50 aangereden.