Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

6 juli 2004

GA vakkundig en gezond aan het werk

Nieuwe campagne voor de Gespecialiseerde Aanneming

Op vrijdag 3 september start bij het Bouwopleidingscentrum BGA in Boxtel een campagne voor de Gespecialiseerde Aanneming. Het motto is ´GA vakkundig en gezond aan het werk´. De campagne is erop gericht instroom, scholing en gezond en veilig werken in de diverse gespecialiseerde branches te bevorderen. In de campagne zijn de branches voor betonreparatie, rietdekken, dakdekken hellende daken, kitverwerken, tegelzetten, steigerbouwen, metselen, voegen en betonstaalverwerken vertegenwoordigd.

De campagne is een initiatief van de Landelijke Commissie Gespecialiseerde Aanneming (LCGA) en WERKGOED. De LCGA is een commissie waarin werkgevers, werknemers en onderwijs in de bouw met elkaar afspraken maken over scholing en arbeidsmarkt. Onder de naam WERKGOED wordt in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw en de overheid het Arboconvenant Bouw uitgevoerd. Dit convenant heeft tot doel gezond werken in de bouw te bevorderen.

Op 3 en 4 september vinden bij het Bouwopleidingscentrum BGA in Boxtel de landelijke dagen van de Gespecialiseerde Aanneming plaats. Er is dan voor iedereen veel te zien en te horen over opleiding en scholing en gezond en veilig werken. Iedere branche heeft een beroepenplein met demonstraties met nieuwe technieken, machines en materialen en informatie. Alle bezoekers kunnen er ook zelf met de nieuwste producten aan het werk. Het zijn dagen voor het hele gezin. Er treden artiesten op als Lee Towers, Sugar Lee Hooper en de Sjonnies. Voor de kinderen zijn er Bob de Bouwer, Bert & Ernie en SpongeBob. Wie werkt in de bouw kan gratis toegangsbewijzen aanvragen via www.ga-dynamisch.nl Of mail aanmelden@ga-dynamisch.nl of bel met (0411) 652 140.

Bij de start van ´GA vakkundig en gezond aan het werk´ worden de Bouwbox en een krant gepresenteerd. 3000 gespecialiseerde aannemingsbedrijven in de genoemde branches krijgen in september de Bouwbox, een gele koffer vol met informatie over de eigen brancheorganisaties, opleiding en scholing en gezond werken met de nieuwste technieken en hulpmiddelen. Een deel van de Bouwboxen wordt door ambassadeurs van de campagne in heel herkenbare Smart auto´s gericht bij de bedrijven bezorgd.

Een campagnekrant gaat eind augustus naar 30.000 werknemers in de branches en biedt veel lezenswaardigs over de eigen branche, opleiding en scholing en gezond en veilig werken. In de krant wordt ook het complete campagneprogramma gepresenteerd.

Weken van de Gespecialiseerde Aanneming in de regio

Het blijft niet bij de landelijke dagen in Boxtel. Tussen oktober 2004 en juni 2005 zijn er de Weken van de Gespecialiseerde Aanneming: vijftien driedaagse bijeenkomsten in het hele land. Voor een deel worden deze bijeenkomsten gehouden bij regionale samenwerkingsverbanden in de bouw. De bijeenkomsten vinden mede plaats in het kader van het `Jaar van de metselaar´ van WERKGOED.

Ook tijdens de Weken van de Gespecialiseerde Aanneming zijn er beroepenpleinen met veel demonstaties. De eerste dagen worden leerlingen van vmbo-scholen met een afdeling bouwtechniek uitgenodigd. Op vrijdagmiddag en zaterdag ontmoeten mensen uit de bedrijfstak en hun familie elkaar. Ook worden er metselwedstrijden met ploegen bestaande uit een vakbekwame metselaar en een leerling georganiseerd.

Kijk voor de bijeenkomst bij u in de buurt op www.ga-dynamisch.nl

Tijdens alle bijeenkomsten maakt een grote toegangspoort, bestaande uit steigermateriaal en doeken, iedere bezoeker en voorbijganger attent op de aanwezigheid van de Gespecialiseerde Aanneming.

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie: