Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

DTM

Van 3 tot en met 5 september is de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) voor de vierde maal te gast op Circuit Park Zandvoort. Dit grandioze racespektakel is een feest voor iedere autosportliefhebber en welhaast een 'must' om er bij te zijn.

Tijdens de drie voorgaande edities van de DTM op het traditierijke circuit aan de Noordzeekust kwamen de talrijke toeschouwers niets te kort. De DTM op Zandvoort is een wedstrijd om je vingers bij af te likken!
De smaak naar meer blijkt wel uit de aantallen toeschouwers: in het eerste jaar (2001): 40.000. In 2002 was het aantal 45.000, terwijl verleden jaar maar liefst 62.000 bezoekers over het weekeinde de plaatsen rond de racepiste innamen.

Het DTM-weekeinde op Zandvoort heeft de toeschouwer dan ook heel wat te bieden. Natuurlijk komen de meeste bezoekers voor de DTM. Het omlijstende programma is echter beslist niet mis. Wat de denken van de twee races in de Formule 3 Euro Series, met de Nederlanders Giedo van der Garde en Charles Zwolsman. Nog zo'n fraaie formulewagenklasse is de Formule BMW ADAC. Vlammende actie is zeker ook te verwachten in de Porsche Carrera Cup en de ADAC VW Polo Cup.

De DTM, het toonaangevende toerwagenkampioenschap van Europa, wordt gevormd door de 470 pk sterke bolides van Audi, Mercedes-Benz en Opel, met de Nederlandse coureurs Christijan Albers en Jeroen Bleekemolen. Oud-Formule1-coureurs Jean Alesi en Heinz-Harald Frentzen, maar ook toprijders als meervoudig kampioen Bernd Schneider, Emanuele Pirro, Frank Biela, Peter Dumbreck en Mattias Ekström zijn gevestigde namen die in het 21 man sterke deelnemerveld beslist niet misstaan. De samenstelling van het selecte gezelschap is een mix van geroutineerde toer- en sportwagenrijders, die internationaal gezien al vele palmares op hun naam hebben staan, en jonge talenten, voor wie de DTM een belangrijke stap in de ontwikkeling van hun carrière betekent.

Voorverkoop
Vanaf heden zijn kaarten verkrijgbaar via de meer dan 1000 verkooppunten van TicketBox. Bel voor het dichtstbijzijnde verkooppunt 0900-9393 (45cpm) of surf naar www.ticketbox.nl.

Vrijdag 3 september is het Open Huis bij de DTM. Vrije toegang voor iedereen, zelfs tot in de paddocks van Circuit Park Zandvoort. Een kaart die toegang geeft tot de duinen op zaterdag 4 september kost EUR 10 in de voorverkoop en EUR 15 op de dag zelf aan de kassa's. Voor zondag 5 september zijn die prijzen respectievelijk EUR 15 en EUR 20. Een zaterdag èn zondag kost in de voorverkoop EUR 20 en aan de kassa's EUR 25.
Tribuneplaatsen zijn er vanaf EUR 15 (zaterdag) en EUR 20 (zondag). Kinderen tot en met 14 jaar krijgen op genoemde prijzen een korting van 50%.

Klik hier voor het volledig prijzenoverzicht.

Foto's: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

DTM

PitCam Live!

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort