AutoRai

11-8-2004

Jeroen Bleekemolen achttiende in Oschersleben

Opel-fabriekscoureur Jeroen Bleekemolen eindigde als achttiende in de zevende DTM-race van het seizoen op het circuit van Oschersleben nabij Maagdenburg in de voormalige DDR.

De rijder met de Opel Astra V8 Coupé van het Italiaanse OPC Euroteam vertrok goed en won gelijk bij de start al een paar plaatsen, maar toen een concurrent hem in de tweede bocht van de baan reed, moest hij de geboekte terreinwinst gelijk alweer inleveren. Omdat inhalen op het smalle baantje vrijwel onmogelijk is, kon Bleekemolen daarna niet veel meer uitrichten. Voor Opel was het DTM-weekend in Oschersleben zeer succesvol met een podiumplaats voor Manuel Reuter en niet minder dan vier autos in de punten. Dat stemt hoopvol voor de komende DTM-race op Circuit Park Zandvoort (3 tot en met 5 september).

In de tijdtraining zag het er hoopvol uit voor Jeroen Bleekemolen. Hij kwalificeerde zich als zestiende en liet daarmee alle Mercedessen van 2003 achter zich. In de race wist hij bij de start al vier plaatsen goed te maken, maar een aanrijding door een concurrent ontnam hem alle kansen. Vervolgens verloor hij tijd bij de eerste verplichte pitstop, waarbij de moer van het linker voorwiel klemde. Daarna ging het in de race wel goed, maar ik kon geen plaatsen meer goedmaken, meldde Bleekemolen. Het circuit in Oschersleben biedt nauwelijks inhaalmogelijkheden, dus toen ik eenmaal de bij de start gewonnen plaatsen verloren had, wist ik dat er nauwelijks nog kansen waren om verder naar voren te rijden. Twee rijders met oude Mercedessen zijn uitgevallen, dus die ben ik in ieder geval voorbij, maar meer dan de achttiende plaats zat er gewoon niet in.

Zijn Opel-merkgenoten met actueel materiaal beleefden in Oschersleben een prima weekend. Manuel Reuter, die sinds drie races technisch wordt begeleid door de Nederlandse race-engineer Martijn Meijs, was op vrijdag al de snelste man van de dag en domineerde ook de vrije training op zaterdag. In de tijdtraining kwalificeerde oud-kampioen Reuter zich als beste Opel-rijder op de vijfde plaats, terwijl ook Peter Dumbreck, Timo Scheider en Laurent Aiello in de top tien stonden. In de race reed Reuter sterk naar voren en veroverde in de slotfase van de wedstrijd de derde plaats, die hij vasthield tot het einde van de race. Daarmee was de eerste podiumplaats voor Opel in de DTM van dit seizoen een feit. Ook Laurent Aiello (zesde), Timo Scheider (zevende) en Marcel Fässler (achtste) behaalden kampioenschapspunten voor Opel, dat als enige merk in Oschersleben vier autos in de punten had.

De volgende race van de DTM wordt op 5 september verreden op Circuit Park Zandvoort. Vorig jaar al was Opel erg sterk op het circuit: Timo Scheider behaalde er de eerste pole-position uit zijn DTM-loopbaan en leidde het grootste gedeelte van de race, terwijl Jeroen Bleekemolen op Zandvoort zijn eerste kampioenschapspunten behaalde. Ook dit jaar kijkt de coureur uit Aerdenhout erg uit naar zijn thuisrace. Racen voor eigen publiek is altijd mooi. Bovendien wordt eraan gewerkt om mij op Zandvoort met een nieuwe auto, een Opel Vectra GTS V8, te laten rijden. Daarmee kan ik me natuurlijk nog beter met de concurrentie meten, dus het zou erg mooi zijn als dat lukt, aldus Bleekemolen.