Gemeente Borsele

Friday Night Skate in Heinkenszand

Heinkenszand, 30 augustus 2004

In navolging van veel grote steden (onder andere Parijs, Barcelona en New York) organiseert Borsele Beweegt op vrijdag 3 september aanstaande een Friday Night Skate. Deze skatetocht gaat om 19.00 uur van start vanaf het parkeerterrein van De Jonge Hoek van Dijke, gelegen aan de Stenevate in Heinkenszand.

Voorafgaand aan de skatetocht kan men deelnemen aan een Skate Safe Clinic, waarin de basisbeginselen van het skaten door deskundige skaters worden uitgelegd.
Uiteraard wordt de theorie ook uitgebreid in de praktijk gebracht. Op die manier kan iedereen, zowel jong als oud als ook gevorderde en beginnende skaters aan de Friday Night Skate deelnemen. De route (circa 15 km.) voert door de schitterende polders naar s-Heerenhoek, alwaar rond 20.15 uur de nieuwe skatevoorziening (funbox) officieel wordt geopend door wethouder M.M.D. Vermue-Vermue. Tevens kunnen de deelnemers hier even uitrusten en iets drinken. Voor de jongere deelnemers is er een iets kortere route uitgezet (circa 12 km.)

Voor diegenen die niet willen deelnemen aan de Friday Night Skate, is er een aantrekkelijk alternatief programma samengesteld. Op het parkeerterrein aan de Stenevate kan men onder andere deelnemen aan een workshop skateboarden en breakdance.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vanaf 17.30 uur: Inschrijven voor Friday Night Skate 18.00 uur19.00 uur: Skate Safe Clinic
19.00 uur: Start Friday Night Skate + alternatief programma 20.00 uur20.15 uur: Officiële opening funbox s-Heerenhoek door wethouder M.M.D. Vermue-Vermue
21.15 uur21.30 uur: Terugkomst skaters in Heinkenszand 22.00 uur: Afsluiting

De kosten voor deelname aan de Friday Night Skate bedragen 1,50 per persoon.
Dit is inclusief een aandenken en een drankje onderweg.

Skates en bescherming kunnen eventueel kosteloos gehuurd worden.

Bij slecht weer (regen) gaat de Friday Night Skate niet door.